Petitchef

Iahnie de fasole cu ciolan

Felul principal
6 porții
50 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Fasolea se pune la umflat de seara.
    A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si primele 2-3 ape se arunca.
    Se fierbe cu ciolanul, 1 ceapa, 1 ardei, pastarnac, telina si mirodenii.
  • Separat se face o alta prajeala in tigaie din: 2 cepe, 1 morcov, telina, ardei . Se pune cate un pic de apa peste ele, si cand sunt facute legumele se adauga bulionul. Se mai lasa pe foc 10 min.
  • Dupa ce fasolea si ciolanul au fiert, daca este prea multa zeama se mai ia din ea. Se pune prajeala cu bulionul, frunzele de dafin, cimbrul si tarhonul si se da la cuptor pt inca 30-40 minute mestecandu-se din cand in cand.Se serveste cu muraturi, salata, ardei iute sau ceapa.


Poze

Iahnie de fasole cu ciolan
Iahnie de fasole cu ciolan - poza 2
Iahnie de fasole cu ciolan - poza 3
Iahnie de fasole cu ciolan - poza 4
Iahnie de fasole cu ciolan - poza 5
Iahnie de fasole cu ciolan - poza 6
Iahnie de fasole cu ciolan - poza 7
Iahnie de fasole cu ciolan - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 22/07/2018

Ce dracu' cauta radacinoasele in mancarea asta? Unde naiba ai invatat sa faci monstruozitatea asta? Ori e ciorba ori e iahnie! Numai la ciorbe si supe folosesti morcov, telina si pastarnac si nici la alea la toate. Daca pui tarhon nu mai pui dafin si cimbru si daca pui dafin si cimbru nu mai pui tarhon care are o aroma foarte puternica si le acopera pe celelalte. Vegeta la fasole???? Niciodata!

(0) (0) Abuz
21/07/2018

Bun

(0) (0) Abuz
20/07/2018

Vegeta da savoare mancarii, ce va mirati atata?

(0) (0) Abuz
Iulian, 20/07/2018

Ceea ce prezentati in acest video ca fiind "fasole verde" este de fapt "bob" (denumire stiintifica: Vicia faba). Bobul (Vicia faba) este o leguminoasa agatatoare, originara din Asia centrala. Vrejul bobului poate atinge 1,6 m inaltime. Pastaia este de culoare verde, semintele (boabele) sunt putin mai mari decat boabele de fasole si spre deosebire de acestea au o excrescenta de culoare inchisa in partea superioara. In bucatarie il putem folosi la prepararea supelor, ciorbelor, mancarurilor si salatelor, ca si fasolea.

(0) (0) Abuz
Dragos67, 20/07/2018

De ce se pune vegeta? Din moment ce s-au adaugat atatea legume la ce este necesară vegeta?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează