Astazi va propun aceasta reteta de creveti "scampi" sau langustine. Cred ca dupa nume va dati seama ca este o mancare picanta deci amatorii de hot chili nu ezitati sa incercati aceasta reteta.Cum langustinii se gatesc foarte rapid va sugerez sa aveti toate ingredientele pregatite inainte de a incepe.
Curatati scampi dar nu si de coada. Ii spalati si uscati pe hartie de bucatarie. Daca sunt congelati ii lasati 10 minute sa se decongeleze putin. Condimentati-i cu putina sare si piper.
Intre timp taiati legumele foarte marunt, in robot daca aveti. Incingeti uleiul bine si prajiti scampi pe un singur rand ( fara sa ii suprapuneti )pe ambele parti timp de 3 minute. Daca acestia lasa multa apa dati focul mai tare dar nu ii lasati mai mult de 4 minute la prajit. Ii scoateti pe o farfurie si repetati cu restul.
Cand i-ati prajit pe toti ii puneti inapoi in tigaie si agaugati legumele. Lasati 3 minute si stingeti cu vinul apoi adaugati apa.
Cand ajunge la fierbere adaugati cubul de legume ( sau inlocuitor daca folositi altceva ) si apoi ketchup-ul, pasta de tomate si smantana lichida.
Amestecati bine si adaugati chili sau ardeiul rosu iute si tarhonul daca folositi. Serviti cu paine bagheta si mult sos.