Petitchef

Cordon blue

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 snitele mari de porc

6-8 felii sunca presata

100 gr cascaval

1 ardei galben

frunze patrunjel

gogosari murati

2 oua

sare

piper

faina

4 linguri lapte

Preparare

  • Snitelele batute si asezonate se intind pe batatorul de carne sau pe o farfurie. Peste carne se aseaza feliile de sunca presata, deasupra se pun ardeii taiati julienne, cascavalul, patrunjelul si gogosarii murati.

    Se ruleaza, capetele se prind cu scobitori apoi se continua operatiunea si cu celalalte snitele, apoi se dau prin faina de 2 ori.

    Intr-un vas suficient de mare sa intre rulourile (nu ca al meu, dar merge si asa) se bat 2 oua cu sare, piper, 4 linguri de lapte si 2 linguri de faina.

    Intr-o tigaie incapatoare se pune ulei pana la jumatate si se lasa la incins, cand acesta este foarte incins, rulourile se dau prin oul batut si se pun la prajit la foc foarte iute, se intorc pe toate partile astfel incat sa se formeze crusta, dupaceea se da focul mic si se prajesc in continuare panca ce devin aurii.


    Se scot pe o farfurie cu hartie absorbanta care sa absoarbe excesul de ulei si se servesc calde.

    Pofta buna!
    Pt reteta cu fotografii pas cu pas va astept pe blog!

Poze

Cordon blue, poza 1Cordon blue, poza 2



Comentarii (27):

09/05/2015

Se stie de "Cordon bleu", nu de trasnaia ta!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
amelia_b2015
amelia_b2015, 27/04/2015

Superba reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/02/2016

Cordon BLEU...mai du-te si fa scoala la seral(daca mai exista asa ceva)!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 23/02/2016

Probabil ca al tau se poate numi "cordon blue" caci Cordon Bleu se face numai cu sunca si cascaval-fara ardei, gogosari sau ce ai mai pus tu acolo- si nu se da printr-un aluat de clatite cum ai facut tu ci prin faina, ou si pesmet in aceasta ordine. Tu ai facut altceva acolo asa ca gaseste-i alta denumire. Si eu mai fac, in afara de Cordon Bleu, niste mini rulade pane cu cascaval si castraveti murati dar nu o sa le spun niciodata Cordon Bleu . PS. Si fara scobitori, te rog.

(1) (0) Abuz
09/08/2015

Se scrie bleu.Daca se dau prin faina,ou si pezmet,nu se mai dezlipeste crusta.

(1) (0) Abuz
28/04/2015

Arata bine

(0) (0) Abuz
27/04/2015

Cordon blue sau ordon bleu???

(0) (0) Abuz
27/04/2015

Este excelent

(0) (0) Abuz
27/04/2015

Bune , sa iti lingi degetele !!!

(0) (0) Abuz
27/04/2015

Ok

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Cordon bleu clasic
Cordon bleu clasic
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cordon bleu de porc
Cordon bleu de porc
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cordon bleu din piept de pui
Cordon bleu din piept de pui
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: