Petitchef

Escalop zingara

Felul principal
4 porții
20 min
7 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g pulpa de porc

150 g sunca presata

200 g ciuperci

ulei de masline

o lingura cu faina

1-2 linguri cu bulion

sare ,piper

o legatura patrunjel

1-2 catei de usturoi

Preparare

  • Taiem pulpa de porc felii cam cat un deget de groase, avut felii taiate de ceafa pe care le-am batut putin cu ciocanul pentru snitele pus felia de ceafa intre doua bucati de folie alimentara.
  • In reteta scria ca aceste felii se prajesc putin in unt sau ulei de masline ales sa le fac pe teflon fara picatura de grasime , mi s-a parut cel mai bine asa.
  • Dupa ce prajit feliile de carne le dam deoparte si punem doua linguri de ulei de masline intr-un vas la incalzit.Intr-un castron amestecam faina cu bulionul si niste apa apoi turnam acest sos peste uleiul incins si lasam sa dea in clocot.
  • Asezonam cu sare si piper si adaugam feliile de carne si catelul de usturoi taiat marunt acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
  • Intr-o craticioara punem o lingura de ulei si adaugam sunca taiata fideluta si ciupercile pe care le-am clatit putin apoi stors bine de zeama.Le calim pret de 5-7 minute .
  • Verificam daca a fiert carnea si daca este fiarta adaugam ciupercile si sunca .Mai lasam pe aragaz 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.
  • Tocam patrunjelul marunt si presaram deasupra.Serviti cu salata de varza sau salata de sezon.

Poze

Escalop Zingara, poza 1Escalop Zingara, poza 2Escalop Zingara, poza 3Escalop Zingara, poza 4Escalop Zingara, poza 5Escalop Zingara, poza 6Escalop Zingara, poza 7Escalop Zingara, poza 8Escalop Zingara, poza 9Escalop Zingara, poza 10Escalop Zingara, poza 11Escalop Zingara, poza 12Escalop Zingara, poza 13Escalop Zingara, poza 14Escalop Zingara, poza 15Escalop Zingara, poza 16Escalop Zingara, poza 17Escalop Zingara, poza 18Escalop Zingara, poza 19Escalop Zingara, poza 20



Comentarii:

05/02/2013

Arata bine.

(0) (0) Abuz
13/11/2012

Ok

(0) (0) Abuz
04/07/2011

Arata super sicred ca e delicios!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Escalop de porc zingara
Escalop de porc "zingara"
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Escalop zingara
Escalop zingara
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Escalop de porc zingara
Escalop de porc zingara
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: