Petitchef

Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g cartofi

50 g unt

30 g cascaval ras

3 galbenusuri

sare, piper

o cutie de ciperci tocate

un cremwurst de pui

cateva fire de marar

sare, piper

3 linguri de sos de rosii

o jumatate de catel de usturoi

sare, piper

2 linguri de ulei de masline.

Preparare

  • Cartofii fiert in coaja, curatat si stivit foarte bine. adaugat untul putin topit, sare, piper, 3 galbenusuri si 30 g cascaval. Daca amestecul e inca prea tare se mai poate adauga putin lapte, dar putin. Compozitia rezultata bagat-o intr-un sprit ( se poate folosi si o punga groasa, taiata la un colt) si din ea format cercuri mai inalte (duble) in tava de aragaz tapetata cu hartie.
  • Uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si bagat in cuptorul deja incalzit la 180 grade, pentru 25 minute.
    In acest timp pregatit umplutura astfel.calit cremwurst-ul si ciupercile tocate si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline, pana cand a scazut bine zeama, apoi adaugat sosul cu bucuioc, sare si piper. luat de pe foc si adaugat mararul.
  • Cand cosuletele au capatat o culoare usor rumena, scos din cuptor si umplut cu amestecul de ciuperci, iar peste ele am presarat cascaval ras.
    Pentu ca folosit mai putine ciuperci (trebuia sa folosesc 500 g) mi-au ramas cateva cosulete goale. Cum aveam niste batoane din peste in frigider, taiat cateva cubulete si umplut cu ele restul cosuletelor. bagat din nou la cuptor pentru 15 minute.
  • Cosuletele cu peste au fost bune stropite cu lamaie, iar cele cu ciuperci simple vrut sa incerc unul cu putina smantana deasupra, dar mi-a venit ideea tarziu nu mai erau.

Poze

Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 1Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 2Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 3Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 4Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 5Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 6




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cosulete aperitiv cu branza, masline si ciuperci
Cosulete aperitiv cu branza, masline si ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cosulete din foietaj cu ciuperci si dovlecel
Cosulete din foietaj cu ciuperci si dovlecel
6 porții
55 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: