Petitchef

Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
  • Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci
  • Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 2
  • Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 3
  • Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 4
  • Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 5
  • Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci, poza 6
  • (4.67/5 - 3 voturi)
  • 15
Cosulete din spuma de cartofi cu ciuperci
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g cartofi

50 g unt

30 g cascaval ras

3 galbenusuri

sare, piper

o cutie de ciperci tocate

un cremwurst de pui

cateva fire de marar

sare, piper

3 linguri de sos de rosii

o jumatate de catel de usturoi

sare, piper

2 linguri de ulei de masline.

Preparare

  • Cartofii fiert in coaja, curatat si stivit foarte bine. adaugat untul putin topit, sare, piper, 3 galbenusuri si 30 g cascaval. Daca amestecul e inca prea tare se mai poate adauga putin lapte, dar putin. Compozitia rezultata bagat-o intr-un sprit ( se poate folosi si o punga groasa, taiata la un colt) si din ea format cercuri mai inalte (duble) in tava de aragaz tapetata cu hartie.
  • Uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si bagat in cuptorul deja incalzit la 180 grade, pentru 25 minute.
    In acest timp pregatit umplutura astfel.calit cremwurst-ul si ciupercile tocate si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline, pana cand a scazut bine zeama, apoi adaugat sosul cu bucuioc, sare si piper. luat de pe foc si adaugat mararul.
  • Cand cosuletele au capatat o culoare usor rumena, scos din cuptor si umplut cu amestecul de ciuperci, iar peste ele am presarat cascaval ras.
    Pentu ca folosit mai putine ciuperci (trebuia sa folosesc 500 g) mi-au ramas cateva cosulete goale. Cum aveam niste batoane din peste in frigider, taiat cateva cubulete si umplut cu ele restul cosuletelor. bagat din nou la cuptor pentru 15 minute.
  • Cosuletele cu peste au fost bune stropite cu lamaie, iar cele cu ciuperci simple vrut sa incerc unul cu putina smantana deasupra, dar mi-a venit ideea tarziu nu mai erau.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: