Petitchef

Mousaka de cartofi

Felul principal
6 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
6-7 cartofi fierti in coaja


200 gr smanatana

2 cepe mai mici sau una mare

2 oua

4-5 linguri pasta de rosii

o rosie (optional)

200 gr cascaval feliat

condimente pentru cartofi, sare, piper, vegeta

Preparare

  • Calim ceapa in 3 linguri de ulei. Adaugam carnea, prajim putin si adaugam jumatate de cana de apa. Adaugam pasta de rosii si mai lasam pe foc pana scade toata apa. Condimentam dupa gust.
    Batem ouale si le amestecam cu smanatana. Adaugam sare sau vegeta in cazul meu.
    Ungem o tava yena cu unt si asamblam asa: un strat de cartofi taiati felii, condimente pentru cartofi, un strat de carne, un strat de smantana cu ou. Continuam pana umplem tava. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi, dar taiati foarte subtire. Peste punem rosiile feliate, cascavalul si deasupra un strat subtire de smantana cu ou. Condimentam.
    Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Poze

Mousaka de cartofi, poza 1
Mousaka de cartofi, poza 2
Mousaka de cartofi, poza 3

Întrebări:




Comentarii (21):

02/11/2013

Daca tava trebuie unsa cu unt, de ce nu ai fost in stare sa scrii si unt in lista de ingrediente? Era asa de greu?

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 05/01/2016

Asta e un fel de lasagna cu cartofi fierti in loc de foi lasagna. Si de ce carne tocata cand nu stim ce s-a tocat acolo? Si de ce vegeta cand erau de ajuns sare piper, cimbru si putina paprika? Smantana? Cascaval? Spune-i cum vrei tu dar nu insulta reteta de MUSACA adevarata.

(1) (0) Abuz
cronosold, 05/01/2016

Ingredientul principal al acestei reţete este varza! Înţeleg prostiile inculţilor cu "printare", "focusare" şi altele, dar să scrii "mousaka" trebuie să fii chiar varză. Tava "yena" numai pieţarii o folosesc. Cei care au habar de niște bucătărie ştiu că este vorba de vasul "Jena" sau, românizat, "iena". Hai să zicem că-i acelaşi tip de varză. Dar am luat ingredientele şi pe măsură ce înaintam în prepararea lor... ce să vezi? un UNT care nu intră la ingrediente. Păi dacă lista aia e doar orientativă, la ce mama naibii o mai facem?

(1) (0) Abuz
05/01/2016

"tava yena" nu exista! Eventual vas de Jena (care este termorezistent). Ai pus si peste, dar nu l-ai trecut la ingrediente: "Peste punem". Si de ce "Mousaka"? In limba romana se scrie si se spune "MUSACA". Oribil!

(4) (1) Abuz
05/01/2016

Și condimente pt.cartofi (cu multă sare și monoglutamat) și Vegeta (50% sare, restul monoglutamat și chimicale); de ce nu și puțină cianură? Rezultatul ar fi mai sigur...

(3) (2) Abuz
20/03/2014

Foarte bun!!!

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Ff bun

(1) (0) Abuz
01/10/2013

Cuvintele sunt de prisos,GUSTUL este adevarata nota a acestei retete

(1) (0) Abuz
11/09/2013

Super interesant

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca de cartofi
Musaca de cartofi
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Musaca de cartofi
Musaca de cartofi
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulada de cartofi cu carne
Rulada de cartofi cu carne
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Cuiburi din cartofi cu oua de prepelita
Cuiburi din cartofi cu oua de prepelita
12 porții
42 min
Ușor
2.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.