Petitchef

Pui in stil corsican

Felul principal
6 porții
25 min
40 min
Foarte ușor
Pui in stil corsican
  • (4.06/5 - 17 voturi)
  • 1
  • 20
Pui in stil corsican
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 pui (circa 1 kg),

sare,

piper,

100 g bacon afumat,

150 g ciuperci,

500 g cartofi,

2 rosii,

3 linguri ulei de masline,

250 g masline verzi mari fara samburi,

2 cl coniac.

Preparare

  • Se spala puiul, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper atat pe dinafara cat si pe dinauntru.
  • Baconul se taie cuburi. Se curata ciupercile si se taie bucati potrivite. In caz ca sunt mici, le lasam asa. Cartofii se curata si se taie bucati mai mari.
  • Rosiile se taie cubulete. Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se prajeste baconul. Se scoate si se pune deoparte.
  • Se introduce apoi puiul in cratita si se prajeste bine de jur imprejur. Se scoate si puiul si se lasa deoparte. Se adauga cartofii, ciupercile, maslinele si rosiile; se sareaza se pipereaza si se inabuse 10 minute.
  • Adaugam si baconul si mestecam. Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei, asezam puiul in mijloc si de jur imprejur legumele inabusite, peste care mai adaugam si o cana cu apa.
  • Dam la cuptor pentru 60 minute. Cu 5 minute inainte sa scoatem din cuptor turnam coniacul peste pui.


Comentarii:

Ani, 06/12/2018

Pare excelenta ,o voi incerca.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteGruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilorGruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: