Petitchef

Crap umplut cu legume

Felul principal
8 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Un crap de 2-3 kg,

6 cartofi potriviti,


1 ardei gras rosu,

5-6 catei de usturoi,

unt,

condimente.

Preparare

  • Pana se racesc se pregateste pestele, se curata de solzi si se scot branhiile, se scoate o bucata de os de la ceafa in asa fel incat sa va intre mana pana in interiorul pestelui pentru a-l spala foarte bine de sange.
  • Se zvanta pestele cu un prosop uscat apoi se unge bine interiorul crapului cu unt si se condimenteaza. Cartofii si morcovii raciti, taiati in bucati mai mari, se amesteca cu ardeiul taiat felii si usturoiul. Cu acest amestec se umple uniform pestele.
  • Se unge o tava bine cu unt apoi se aseaza crapul pe burta, trebuie sa stea cu fix, cu spatele (taietura) in sus. Se unge pestele si la exterior si se condimenteaza bine apoi se da la cuptor la fos mediu.
  • Cat timp sta la cuptor trebuie supravegheat sa nu se usuce tava, daca se usuca se completeaza cu cate putina apa in asa fel incat sa nu se arda pestele pe burta.
  • Se serveste cu sos de usturoi si felii de lamaie.
  • Preparat in Delta Dunarii, cu peste foarte proaspat si condimente locale iese un preparat delicios. Puteti manca oricat, din peste nu veti avea niciodata probleme de digestie.
F FotoDelta » Retete



Comentarii:

16/11/2013

Foarte bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Crap cu legume la cuptor
Crap cu legume la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crap la cuptor, cu ghiveci de legume
Crap la cuptor, cu ghiveci de legume
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crap fitofag cu garnitura de cartofi natur
Crap fitofag cu garnitura de cartofi natur
4 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.