Petitchef

Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg crap uscat

o ceapa uscata

2 fire de ceapa verde

3-4 fire usturoi verde

2 buc morcov

un ardei gras

3 foi de dafin


o lingura otet de mere

3 linguri ulei

piper boabe, boabe de coriandru,cimbru

4 catei de usturoi pentru mujdei

Preparare

  • A tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce a scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-a curatat de solzi,l-a spalat bine si l-a taiat bucati.
  • Se pun la fiert in apa ceapa ,usturoiul , morcovii taiati rondele ,cartofii taiati cubulete sau sferturi, ardeiul gras,foile de dafin,piper boabe,boabe de coriandru,cimbru,otetul,uleiul si pestele.
  • Pestele va fierbe primul deoarece fierbe foarte repede.Se scoate, se curata de oase, se taie bucatele,feliute si se aseaza pe o farfurie impreuna cu legumele. Deasupra se toarna zeama in care a fiert pestele amestecata cu mujdeiul de usturoi obtinut din cei 4 catei de usturoi pisati .

Poze

Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi, poza 1
Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi, poza 2
Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Rasol de purcel - mmm!
Rasol de purcel - mmm!
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Rasol alb cu legume și muștar
Rasol alb cu legume și muștar
2 porții
1 oră
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.