Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?

Felul principal
Foarte ușor
12 min
322 Kcal

Nimic nu este mai rapid și mai eficient decât somonul la cuptor! În cel mai scurt timp vei avea un somon bine gătit care se va potrivi perfect cu orez sau legume.

Ingrediente

1
Cost estimat: 2.21 (2.21€/porție)

Materiale

  • cuptor
  • hârtie pergament

Preparare

Preparare2 min
Gătire10 min
  • Preîncălziți cuptorul la 180°.
  • Pregătiți o foaie de hârtie de pergament pe o tavă de copt și apoi puneți somonul pe ea, cu pielea în jos.
  • Adăugați un strop de ulei de măsline și asezonați friptura de somon cu sare și piper, după gust.
  • Coaceți timp de 8 până la 12 minute (în funcție de grosimea bucății de pește) la 180°.
  • Somonul dvs. este gata!
    Puteți adăuga suc de lămâie când îl scoateți din cuptor, dacă doriți.

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Ce să însoțească friptura de somon?

Somonul este un pește care se potrivește perfect cu alimente bogate în amidon precum orezul basmati, quinoa sau bulgurul. Pentru legume, se poate opta pentru praz, spanac sau chiar sparanghel.
Dacă vă este teamă că friptura de somon se va usca, puteți opta pentru gătit în papillote: Asezonați friptura de somon cu ierburile și/sau legumele la alegere, puneți totul în hârtie de pergament îndoită bine și coaceți la 180°C timp de 8 până la 12 minute.
Nimic mai simplu, adaugi între 3 și 5 minute de gătit suplimentar în funcție de grosimea fileului.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 322Kcal
  • Carbo: 0.9g
  • Grăsimi: 26.4g
  • Grăsimi sat.: 4.4g
  • Proteine: 20.1g
  • Fibre: 0.5g
  • Zahăr: 0.8g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (119g)

Echipamente de gătit

cuptor

Atribute

Poate fi congelat
Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 5 voturi