Petitchef

Friptura de porc la cuptor

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg pulpa de porc


salvie tocata

-supa de carne din cub


ulei de masline


boia dulce

sare

piper

salata

Preparare

  • Pulpa se cureta de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie si se leaga cu sfoara, ca sa capete o forma frumoasa. Se freaca cu amestecul din ulei de masline, cimbru, salvie tocata (sau uscata), sare, piper si se lasa la macerat 1-2 ore.
  • Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele, apoi se adauga supa si se mai fierbe 15 de minute. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Se deschide din cand in cand cuptorul si se intoarce pulpa pe toate fetele sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. si doar dupa aceasta se taie felii.
  • Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele, apoi se adauga supa si se mai fierbe 15 de minute. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Se deschide din cand in cand cuptorul si se intoarce pulpa pe toate fetele sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 minute. si doar dupa aceasta se taie felii.
  • Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata friptura, se adauga pe marginea tavi felii de cartifi taiati de 3-4 mm.
  • Asta daca tava e mai mare si va permite, daca nu, pregatiti cartofii in evantai intr-un alt vas de iena rotund. Se condimenteaza cu rozmarin, boia dulce, sare si piper. Vor servi drept garnitura, alaturi de o salata, din rosii, castraveti, ardei si fasii de salata verde.

Poze

Friptura de porc la cuptor, poza 1Friptura de porc la cuptor, poza 2Friptura de porc la cuptor, poza 3



Comentarii (18):

13/11/2013

Slabut.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Iulian, 12/11/2018

Carnea se taie înainte, sau se pune pulpă întreaga?

(0) (0) Abuz
05/07/2015

Arataf.bine,apetisanta

(0) (0) Abuz
05/07/2015

Grasa, si deci nesanatoasa!

(0) (0) Abuz
19/04/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Normala

(0) (0) Abuz
31/12/2013

O reteta simpla dar foarte gustoasa!!!

(0) (0) Abuz
26/12/2013

Bine

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura mixta de porc la cuptor
Friptura mixta de porc la cuptor
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de porc la cuptor cu piureu de cartofi
Friptura de porc la cuptor cu piureu de cartofi
4 porții
30 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Friptura de porc la cuptor
Friptura de porc la cuptor
7 porții
1h10m
Ușor
4 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: