Petitchef

Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon

Felul principal
4 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Sosul :

Preparare

  • Ceatalul este un peste marin,micut,dar mai mare in schimb decat hamsia,are un gust deosebit si este foarte cautat de toti turistii care vin sa-si petreaca vara pe litoral.
  • Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare, dupa care se tavalesc prin faina , se aseaza intr-o tava unsa foarte bine cu ulei de masline si se introduce tava la cuptor.
  • Cand pestisorii au inceput sa se intareasca se toarna putin vin ,se presara piper,oregano si se lasa sa se rumeneasca bine.Cand s-a rumenit suficient se opreste focul si se tine tava acoperita cateva minute pentru a se desprinde usor.
  • A doua varianta : Asezati intr-o tava hartie de copt unsa bine cu ulei , asezati pestisorii care au fost tavaliti in prelabil prin faina si introduceti tava la cuptor pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
  • Galbenusul fiert se zdrobeste bine cu furculita , se amesteca cu mustarul,galbenusul crud,uleiul turnat treptat,otetul sau zeama de lamaie, vinul,sare ,piper dupa gust si tarhonul rupt bucatele.Tarhonul nu se taie niciodata cu cutitul deoarece ii dispare aroma si prospetimea.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

CEATAL LA CUPTOR CU SOS DE MUSTAR SI TARHON, poza 1
CEATAL LA CUPTOR CU SOS DE MUSTAR SI TARHON, poza 2
CEATAL LA CUPTOR CU SOS DE MUSTAR SI TARHON, poza 3
CEATAL LA CUPTOR CU SOS DE MUSTAR SI TARHON, poza 4
CEATAL LA CUPTOR CU SOS DE MUSTAR SI TARHON, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1 h 15 m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ceatal la grill (gratar) cu sos alb
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Ceatal prajit cu mujdei de usturoi
Ceatal prajit cu mujdei de usturoi
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Piept de curcan cu sos cu mustar si tarhon
Piept de curcan cu sos cu mustar si tarhon
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.