Petitchef

Drob de legume

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2-3 morcovi mari

4 cepe mari

2 dovlecei mai subtiri (cu samburi cat mai mici si putini)

1 ardei gras rosu, mare

1 ardei gras verde

200 g. mazare din conserva

1\2 punga cu granule de soia

1 cana (250ml.) cu orez

2 legaturi de marar

2 legaturi de patrunjel

sare, piper

ulei vegetal

apa

pesmet pentru tapetat tavile

Preparare

  • Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert ( la foc mic) pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert.
    Legumele se curata, se spala, mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs .
  • Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin.
  • Intr-o tigaie de teflon, mai incapatoare, se pune ceapa si morcovul la calit in cca. 100 ml. ulei, la foc mic, acoperind vasul cu un capac. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit. Daca e nevoie, se picura si cate putina apa. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea, se mai tine cca. 2-3 minute pe foc, apoi se pune compozitia la racit.
  • Orezul fiert se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece. Granulele de soia se scurg bine, apoi se storc bine in mana.
    Intr-un castron incapator se pun legumele calite si racite, orezul spalat si scurs bine, granulele de soia stoarse bine, verdeatza tocata, sare ,piper,inca vreo 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitia, pana la omogenizare .
  • Se ung 2 tavi de chec cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia de drob in cuptorul preincalzit bine, la foc mediu. Se coace aprox. 1 ora, timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.
  • Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se rastoarna pe o tava, fiecare drob separat. Se taie cand sint perfect reci (trebuie sa fie tinute la frigider, macar 4-5 ore), cu un cutit foarte bine ascutit.

Poze

Drob de legume, poza 1Drob de legume, poza 2Drob de legume, poza 3Drob de legume, poza 4Drob de legume, poza 5Drob de legume, poza 6



Comentarii:

22/10/2013

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/03/2019

O idee buna dar fara soia

(1) (0) Abuz
cameliadarie, 26/03/2019

Fara soia nu se poate ?

(1) (0) Abuz
25/11/2015

Prefer drobul de miel, de Paste!

(2) (0) Abuz
07/12/2013

Excelent! Gustos şi săţios! O mulţime de arome şi culori în farfurie!

(0) (0) Abuz
25/08/2013

Prea laborios pentru ...

(0) (0) Abuz
25/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Drob de legume / baked vegetables
Drob de legume / baked vegetables
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Drob de morcovi (de post)
Drob de morcovi (de post)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Drob de legume(de post)
Drob de legume(de post)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume5 legume cu mai putin de 10 calorii5 legume cu mai putin de 10 calorii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: