Petitchef

Dulceata de kiwi

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un bol de fructe..cred ca a fost cam 1.5kg

500 g zahar pentru gem

200 g zahar normal

150 ml suc de ananas

o jumatate e lamaie

Preparare

  • A taiat fructele pe jumatate si am scos miezul cu ajutoru unei linguri.Peste fructe am adaugat zaharul cu pectina si pe cel normal.L-a lasat cam pentru 2 ore sa-si lase ceva suc sa poata fierbe.
  • Cum kiwi nu este cel mai suculent fruct a adagat inainte sa le pun la fiert si sucul de ananas.
  • A lasat la fiert, la foc mic pana a scazut cam un sfert din ceea ce era la inceput.
  • Cand a scazut cam de un deget am adaugat sucul de la o jumatate de lamaie si coaja taiata in 4.La sfarsit am scos coaja de lamaie.
  • Ca si timp cred a a durat 1 ora jumatate, poate 2.e m-a luat cu treaba si a uitat de ceas..nu si de gem pe care l-a mestecat din cand in cand.
  • Merita incercat ca este foarte aromat.Se toarna in borcane cand este fierbinte.


Comentarii:

12/06/2013

Sper sa o fac si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fructele Kiwi, delicii de smarald!Fructele Kiwi, delicii de smarald!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: