Petitchef

Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :)

Desert
6 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

pentru crema:

fructe:

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Se adauga zaharul pudra si zaharul vanilinat, dupa care se bate in continuare.
    Se adauga si galbenusurile .Faina se adauga treptat, in ploaie, alaturi de praf de copt, amestecand cu o spatula.
  • Se aseaza intr-o tava rotunda de tort si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute.Se probeaza cu o scobitoare , si daca aceasta ramane uscata, se scoate din cuptor si se lasa la racit, dupa care se taie in doua.
  • Blatul iese mai subtirel, dar tocmai asta-i si ideea, pentru ca tot accentul l-am pus pe crema si fructe, mai putin pe blat, care in tortul de fata juca un rol secund.
  • Frisca se bate spuma, dupa care se da la o parte aproximatic un sfert din cantitate pe care o vom utiliza pentru decoratul tortului. Branza de vaci se va adauga la frisca , dupa care se mixeaza pana se obtine o crema omogena si fina. Se adauga pe urma si zaharul pudra, zaharul vanilinat, coaja rasa de la lamaie si gelatina hidratata anterior in 20 ml de apa pentru 5 minute.
  • Se amesteca pentru inca 2 minute dupa care se poate trece la asamblarea tortului.Blatul insiropat cu un sirop deliciosss adica : 100 ml apa, 100 g zahar si zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie mai maricica. pus intr-un vas pe foc si fiert pentru vreo 3-4 minute, pana cand zaharul s-a topit iar consistenta devenise mai densa.Asamblarea:Vom utiliza in continuare forma de tort cu pereti detasabili, astfel incat pentru inceput, aceasta se tapeteaza cu folie alimentara.Se pune prima foaie de tort, se insiropeaza, dupa care deasupra se va aseaza jumatate din cantitatea de crema.
  • Se aseaza felii de fructe de jur imprejur.Se acopera cu cealata jumatate de crema, dupa care se acopera cu cealata foaie de tort insiropat.Se acopera cu folia si se da la frigider pentru 1-2 ore.Se orneaza cu frisca si cu fructe , dupa imaginatie.


Poze

Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :)
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 2
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 3
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 4
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 5
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 6
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 7
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 8
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 9
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 10
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 11
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 12
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 13
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 14
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 15
Tort cu crema de branza si fructe pentru Mos Nicolae :) - poza 16

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează