Petitchef

Tort cu gelatina

Desert
8 porții
30 min
15 min
Ușor
in 28 iunie a fost ziua mea, si m-am tot gandit ce tort sa fac, sa nu lucrez prea mult la el si sa nu fie greu!!! am facut unul si a doua zi a zis sotul meu ca mai vrea unul, asa ca am mai facut!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de faina

un praf de copt

o crema de lamaie (si 250 ml lapte)

500 ml frisca lichida sau crema de patiserie

fructe pentru decor (eu am folosit caise, kiwi si cirese)

un plic de gelatina (tranparenta sau colorata)

Preparare

  • Se separa ouale, se bate albusul spuma apoi se adauga galbenusurile si zaharul, faina se amesteca cu praful de copt,.
  • Se amesteca compozitia de albusuri cu faina amestecand cu grija de jos in sus pana se incorporeaza faina, se unge o tava cu ulei si se presara faina sau se pune o hartie de copt
    Se toarna blatul si se pune la cuptorul incins la 180* 10 min, se face testul cu scobitoarea, daca nu se lipeste se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
  • Se prepara crema de lamaie dupa indicatiile de pe plic.Se taie blatul in doua pe inaltime.
    Se insiropeaza cu apa si zahar vanilat (sau siropul de la un compot) primul blat, apoi se pune crema si peste se pune al doilea blat, se insiropeaza tot cu apa si zahar vanilat si al doilea blat.
  • Se prepara frisca sau crema de patiserie (eu am folosit crema de patiserie, e mai rezistenta la caldura) si se imbraca tortul cu ea.
    Se ridica putin marginile cu frisca sa nu curge gelatina pana se incheaga
    Se aseaza fructele.
  • Se prepara gelatina dupe instructiunile de pe plic si se toarna peste fructe.
    Se pune la rece 30 min.

Poze

tort cu gelatina, poza 1tort cu gelatina, poza 2tort cu gelatina, poza 3


Comentarii (15):

17/07/2013

Super tare şi super uşor de facut, multumim

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2015

Sunt niste prajituri foarte gustoase

(0) (0) Abuz
30/07/2013

Asa tort

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Cred ca foarte bun

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Fructele ar trebui puse peste un alt rand de crema nu frisca!

(0) (0) Abuz
Răspuns alinamaria:

Eu am folosit crema de patiserie dar merge si cu frisca lichida!!!

18/07/2013

Apetisanta si usor de facut!

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Slab de tot numai E-uri

(0) (0) Abuz
17/07/2013

O sa il prepar si eu. Dupa cum este ezpusa reteta cred ca este bun

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de mere cu branza
Tort de mere cu branza
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort fara foc din frisca si visine (raw food)
Tort fara foc din frisca si visine (raw food)
8 porții
5 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleGelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aromaGelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: