Petitchef

Ficatei cu ceapa la tigaie

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Ficateii se dau prin faina apoi se prajesc in ulei, pana sunt complet rumeniti. Se scot si se pun deoparte, la cald.

Ingrediente

4 porții
- o caserola ficatei de pui

- 50 g faina

- o ceapa mare

- sare & piper

- patrunjel verde

- ulei pt prajit

Preparare

Etapa 1

Ficateii se dau prin faina apoi se prajesc in ulei, pana sunt complet rumeniti. Se scot si se pun deoparte, la cald.

Etapa 2

In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata julien, si se innabusa cu putina apa. Cand ceapa s-a muiat, se adauga ficateii, se potriveste de sare si piper, se amesteca usor si se lasa acoperit 5-10 minute.

Etapa 3

Pt sote de morcovi : am caramelizat o lingura de unt cu o lingura de zahar, apoi am adaugat o legatura de morcovi taiati rondele, am amestecat 2 minute, apoi am adaugat 3 catei de usturoi taiati marunt, cimbru si putina sare. Am turnat o ceasca de apa si am lasat la foc mic, pana sosul a scazut.

Etapa 4

Am servit cu piure si cu ardei copti.

Observații:

http://silvia-unaalta.ro/2011/02/01/ficatei-cu-ceapa-la-tigaie/




Comentarii:

07/02/2013

Bun bun bun!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: