Ficatei cu ceapa la tigaie

(3.67/5 - 12 voturi)
1 comentariu

Ficateii se dau prin faina apoi se prajesc in ulei, pana sunt complet rumeniti. Se scot si se pun deoparte, la cald.

  • Ficatei cu ceapa la tigaie
  • Ficatei cu ceapa la tigaie, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
20 min
Gata în:
40 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- o caserola ficatei de pui
- 50 g faina
- o ceapa mare
- sare & piper
- patrunjel verde
- ulei pt prajit

Preparare

Etapa 1

Ficateii se dau prin faina apoi se prajesc in ulei, pana sunt complet rumeniti. Se scot si se pun deoparte, la cald.

Etapa 2

In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata julien, si se innabusa cu putina apa. Cand ceapa s-a muiat, se adauga ficateii, se potriveste de sare si piper, se amesteca usor si se lasa acoperit 5-10 minute.

Etapa 3

Pt sote de morcovi : am caramelizat o lingura de unt cu o lingura de zahar, apoi am adaugat o legatura de morcovi taiati rondele, am amestecat 2 minute, apoi am adaugat 3 catei de usturoi taiati marunt, cimbru si putina sare. Am turnat o ceasca de apa si am lasat la foc mic, pana sosul a scazut.

Etapa 4

Am servit cu piure si cu ardei copti.

Observații:

http://silvia-unaalta.ro/2011/02/01/ficatei-cu-ceapa-la-tigaie/

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

07/02/2013

Bun bun bun!!!

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Choux cu foie gras si confit de ceapa


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiCeapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa vrajitoarelor – leurdaCeapa vrajitoarelor – leurda

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale