Ficatei de pui cu sos de rosii si usturoi

(4.50/5 - 924 voturi)
110 comentarii


Ingrediente

- 500 g ficatei de pui
- 2 cepe
- 1 morcov mic
- 200 ml pulpa de rosii
- 1 lingura vin rosu sec
- 6-7 catei de usturoi
- sare, piper
- ulei

Preparare

Etapa 1

Ficatul de pui se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua. Ceapa taiata marunt se caleste la foc iute in putin ulei, iar cand s-a mai inmuiat se adauga si ficateii scursi de apa.

Etapa 2

Cand ficateii s-au rumenit un pic se adauga pulpa de rosii, morcovul dat pe razatoarea mica, lingura de vin si aproximativ 100 ml apa. Se da focul mai incet si se lasa sa fiarba pana scade sosul (~20-25 minute). La sfarsit se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga usturoiul taiat in felii subtiri si se amesteca usor.

Etapa 3

Se stinge focul imediat si se lasa tocanita sa se odihneasca vreo 5 minute cu capacul pus.

Etapa 4

Serviti cu mamaliguta alaturi de o portie sanatoasa de mujdei (totusi nu va recomand mujdeiul daca veti avea/sunteti la o intalnire romantica .

Etapa 5

Si la final un pont de la mine: ficatul se condimenteaza in ultimele minute de fierbere pentru a-si pastra fragezimea.




Punctează această reţetă:

Comentarii (110):

constanta_s2014
3 / 5constanta_s2014
Postat 10/03/2017, 12:43

Foarte buna dar FARA MORCOV, mai draga ! Sunt deja exasperata, in orice reteta dau peste morcov, morcov, morcov si iarasi morcov ! Mai lasati-l naibii de morcov ca are si el rostul lui dar in ciorbe, supe, salate beuf, a la rousse sau de cruditati, eventual vreo toacana si cam atat ! Toate cele care postati retete vad ca ati facut o obsesie pentru morcov incepand cu ciorbele unde puneti o amarata de ceapa dar puneti cate 3-4 morcovi de parca ati face ciorba de morcovi iar acum, colac peste pupaza, na, ca-l gasesc si-n mancarica de ficatei. Gata, mi-a ajuns !

(1) (1) Abuz
5 / 5
Postat 30/03/2017, 16:47

Despre reteta, numai de bine ..o gatesc chiar acum. Nu ma pot abtine , totusi , sa raspund unor comentarii...doamna Constanta , ati auzit de expresia "de gustibus non est disputandum?" Adica , gusturile nu se discuta ? Daca dvs nu va place morcovul, sau aveti o anume ' antipatie' fata de el, nu inseamna ca celorlalti nu le place ...Si daca 'v-a ajuns', nu gatiti si mai ales nu-i condamnati pe altii ca gatesc asa Cat despre domnul 'bucatar de meserie'..comentariul dansului spune totul....

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 09/06/2015, 21:18

Ficatul de pui? Cum, e un singur ficat? Parca spuneai 500 g! Sau e de la un pui foarte mare? Pontul cu condimentatul il stie orice gospodina adevarata. Ea mai stie ca ficateii nu se spala cu apa ci doar eventual in lapte, pentru a nu se intari. Mujdeiul de usturoi nu e contraindicat la intalnirile romantice, daca ambii parteneri vor servi aceeasi mancare!

am gătit această rețetă
(0) (4) Abuz
Mrs.Green Foot
Răspuns Mrs.Green Foot:

Am ras cu pofta :)))
Comentariul tau il vor aprecia cu siguranta gospodinele adevarate asa ca tine :)

5 / 5
Postat 11/05/2013, 11:18

Eu ma topesc dupa aceasta reteta ...Mmmm...Cu cat mai aromat sosul, cu atat mai mare placerea.
Domnului care scrie ca e bucatar de meserie....sa mai guste putin din gramatica si ortografia romana ,ca n-ar fi rau !

(1) (0) Abuz
3 / 5
Postat 08/08/2015, 22:13

Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei oferte!

În fișierul atașat puteți vedea despre ce este vorba.

Cu deosebită stimă,

Numele dvs Elena Lascu
Telefonul 0722.599.156

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/08/2014, 20:15

Eu am plusat, am pus cam 300 ml de vin si putin cimbru iar in loc de pulpa de rosii am pus suc de rosii Olympia....a iesit EXCELENT!

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
5 / 5Amalia
Postat 23/05/2017, 12:15

Este fffffff buna.. Si doamna Constanta daca nu va place morcovul este pb dvs....reteta este de 10 stelute!!!!!....

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5Ambra
Postat 09/06/2015, 19:00

Mancare traditional romaneasca si atat de bunaca-ti vine s-o tot repeti si s-o recomanzi prietenilor Ah!

(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 13/04/2013, 12:41

Nu prea ie valabil ce ati postat sunt bucatar de meserie si am ancercat si io reteta voastra,ie nasoala

(0) (3) Abuz
5 / 5
Postat 09/02/2016, 13:35

Super, super bun! Daca ar fi sa aleg o mancare preferata, asta ar fi! Niciodata nu da gres!

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale