Petitchef

Friptura de miel la tava

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
pulpa de miel

sare, piper

ulei

Preparare

  • Se prepara ingrozitor de usor
    Se spala carnea, se condimenteaza bine cu condimente speciale pentru friptura de miel si se lasa cateva ore "la marinat" in frigider.
  • Puteti lasa bucata de carne intreaga sau o puteti taia de pe os in bucati mai mari, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
    Se aseaza intr-o tava mare; se presara sare, piper si se unge bine cu ulei.
  • Se poate impana, din loc in loc, cu felii de usturoi
    Se da la cuptor, la foc potrivit, cu un pahar de apa si acoperita cu un capac sau folie, timp de 20-25 minute.
  • Se intoarce apoi si se mai tine sub capac inca o data pe atataLa sfarsit, se lasa la foc tare, neacoperita, cateva minute, pana se rumeneste frumos, pe ambele parti.
  • Garnitura, din pacate, mai prins, si "asezarea pe farfurie" nici atat dar pot sa va indrum spre garnitura de cartofi, de efect si gustoasa tare, pe care adoptat acum cativa ani, la meniul de Craciun, aici: "Banuti" de cartofi.

Poze

Friptura de miel la tava, poza 1Friptura de miel la tava, poza 2Friptura de miel la tava, poza 3Friptura de miel la tava, poza 4



Comentarii (13):

29/05/2015

Bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/04/2015

Super merita ancercata reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/04/2015

Asa o sa fac de paste, dar cu garnitura de orez, si salata verde cu ceapa verde si mult marar...mmmm...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

Mi-e foame!

(0) (0) Abuz
19/04/2014

F f buna

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Am sa o fac astazi,va spun cum a iesit...

(0) (0) Abuz
29/07/2013

Pur si simplu.... delicios

(0) (0) Abuz
02/06/2013

Excelent, cu conditia ca mielul sa fie mai''dolofan'', altfel ramane numai o spuma pe niste oscioare

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Foarte delicios !!!

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Arata super bine.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor - reteta casei
Friptura de miel la cuptor - reteta casei
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Cum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: