Pulpa de miel inabusita

Felul principal
Ușor
2 h 10 m
381 Kcal

Daca va plac retete dulci-sarate, veti iubi preparatul nostru cu carne, miere si cimbru! O idee perfecta pentru pranzul in familie. Serviti alaturi de cartofi sau alte legume de sezon.

Ingrediente

2

Preparare

Preparare10 min
Gătire2 ore
  • Pulpa de miel inabusita - Preparare etapa 1Se incalzeste uleiul de masline intr-o cratita mare. Se soteaza ceapa tocata in prealabil.
  • Pulpa de miel inabusita - Preparare etapa 2Adaugati pulpele de miel si gatiti-le pe toate partile.
  • Pulpa de miel inabusita - Preparare etapa 3Se adauga apa, mierea, cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul si se aduce la fierbere. Acoperiți si gatiti la o temperatura scazuta timp de 1 ora și 45 de minute.
  • Pulpa de miel inabusita - Preparare etapa 4Dupa acest timp, luati capacul si gatiti inca 10 minute, astfel incat sosul sa se reduca usor.
  • Pulpa de miel inabusita - Preparare etapa 5Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile consumului de pulpe de miel?

Pulpele de miel sunt o sursă excelentă de proteine, vitamine B și minerale esențiale, contribuind la o dietă echilibrată.
Cartofii sau legumele de sezon sunt garnituri ideale care completează perfect aromele dulci-sărate ale preparatului.
Da, puteți folosi sirop de arțar sau zahăr brun, dar gustul va varia ușor.
Pentru o textură fragedă, este recomandat să gătiți pulpele timp de 1 oră și 45 de minute la foc mic, acoperite.
Absolut! Pulpa de miel înabusita este un preparat sofisticat și delicios, perfect pentru ocazii speciale și mese festive.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 381Kcal
  • Carbo: 11.6g
  • Grăsimi: 20.5g
  • Grăsimi sat.: 6.3g
  • Proteine: 36.4g
  • Fibre: 2g
  • Zahăr: 10.6g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 11
Informații nutriționale pentru 1 porție (294g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
3.75/5, 12 voturi 3 comentarii

anonymous

"Se incalzeste uleiul de masline intr-o cratita mare." La cat, la 30 grade, fiindca peste 40 de grade este deja incins? "Numarul de porții: 2 Ingrediente: 2 pulpe de miel". Pai o pulpa de miel are in cel mai rau caz(un miel slabanog) cel putin 2 kg. Cine mananca o portie de 2 kg. de carne? "Acoperiți si gatiti la o temperatura scazuta timp de 1 ora și 45 de minute". A gati inseamna a face mancare. Temperatura scazuta poate fi si 10-12 grade(nu mai vorbim de temperaruri negative). Deci faceti mancare la 10-12 grade.Cam asta este reteta ceva fara cap si fara coada, doar niste pulpe

abuz

John_

Si aceasta reteta intra in categoria "ASA NU!". De altfel se pare ca profilul acestui site s-a schimbat. Se publica retete care ne arata cum NU trebuie sa procedam!

abuz

nairdas

Jalnica reteta !!!

abuz