Khubz manakish
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Dahl cu linte rosie
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Combinati drojdia, zaharul si apa intr-un castron mare.Adaugati treptat jumatate din faina cernuta, acoperiti, lasati sa stea la cald 25minute.Adaugati faina cernuta ramasa, sarea, chimenul si uleiul, amestecati pana se formeaza un aluat ferm.
- Framantati aluatul pe o suprafata presarata cu faina, cca 10minute sau pana cand devine moale si elastic. Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, framantati pana cand se dubleaza in volum.
- Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, framantati pana cand devine moale.
Divizati aluatul in 8 bucati, dati fiecarei bucati forma unei sfere. - Intindeti fiecare sfera intr-un cerc cu diametrul de 20cm; acoperiti, lasati sa se odihneasca 20minute.
Ungeti usor baza unei tigai cu putin din uleiul extra.
Gatiti painea pe o parte, cu tigaia acoperita, cca 3 minute sau pana cand devin usor maronii. - Intoarceti painea, lasati inca 2 minute in tigaia acoperita.Repetati cu restul bucatilor de paine.
La ambele umpluturi se amesteca ingredientele prescrise mai sus , se ung pe paine , se invelesc si se coace .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!