Petitchef

Lasagna cu 3 feluri de branza si spanac

Felul principal
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
100 g branza Moeciu

100 g crema de branza Focsani

150 g parmezan pentru compozitie

400 g carne de vita tocata

300 g carnati putin afumati

500 g spanac

2 oua


1 morcov

2 catei de usturoi

3 linguri ulei de masline

250 ml suc de rosii

1 lingurita busuioc

1 lingurita oregano

1/2 lingurita piper

sare

15 foi pentru lasagna

Preparare

  • Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt. Se pun in tigaie in ulei la calit.Dupa 2 - 3 minute se adauga carnatul taiat feliute, se lasa putin sa se prajeasca apoi se adauga carnea tocata.Se condimenteaza cu piper, se pune busuiocul si oregano si se lasa sa fiarba in suc propriu aproximativ 5 minute pentru a se dezvolta aromele.
  • Carnea de vita necesita o fierbere putin mai indelungata asa ca adaugat ceasca mica de apa fierbinte, acoperit tigaia si lasat la fiert compozitia, amestecand din cand in cand, aproximativ 15 minute. La sfarsit pus sucul de rosii, putina sare si mai dat cateva clocote.
  • Intre timp preparat combinatia de branzeturi ( branza Moeciu se da pe razatoarea cu gauri mici, crema Focsani se zdrobeste cu furculita si parmezanul gata zazuit), amestecand cele trei feluri de branza cu ouale si sare dupa gust . Pentru compozitie folosit 100 g parmezan.
  • Amestecati bine compozitia de branzeturi apoi adaugati spanacul tocat. folosit spanac congelat pe care lasat la scurs de seara pana dimineata.
    Intr-o oala mare umpluta pe jumatate cu apa sarata fiert aproximativ cate 7 minute fiecare foaie pentru lasagna. Intr-o tava pus putin din amestecul de carne, acoperit cu foi de lasagna puse una langa alta, pus amestec din carne, apoi amestec de branzeturi si spanac.
  • Continuat cu straturile de foi lasagna, carne, branzeturi pana ce s-au terminat toate.
    Mi-au iesit 5 straturi. Peste ultima foaie pus parmezanul ramas .Acoperit tava cu folie de aluminiu si dat tava la cuptor pentru 40 de minute.
A adi`s blog

Poze

LASAGNA CU 3 FELURI DE BRANZA SI SPANAC, poza 1LASAGNA CU 3 FELURI DE BRANZA SI SPANAC, poza 2LASAGNA CU 3 FELURI DE BRANZA SI SPANAC, poza 3LASAGNA CU 3 FELURI DE BRANZA SI SPANAC, poza 4LASAGNA CU 3 FELURI DE BRANZA SI SPANAC, poza 5LASAGNA CU 3 FELURI DE BRANZA SI SPANAC, poza 6LASAGNA CU 3 FELURI DE BRANZA SI SPANAC, poza 7LASAGNA CU 3 FELURI DE BRANZA SI SPANAC, poza 8




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Galette cu spanac si branza de capra
Galette cu spanac si branza de capra
1 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu spanac si branza
Lasagna cu spanac si branza
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Lasagna cu spanac si ton
Lasagna cu spanac si ton
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!Branza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza Albastra

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: