Petitchef

Ciorba de linte

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Ingrediente pentru 4 portii (in functie de cata apa pui):

Preparare

  • Potrivita in vremea Postului sau pentru un regim vegetarian, ciorba de linte o gasesc foarte usoara si placuta ca gust. Un ingredient care nici nu-ti ia simturile pe sus dar nici nu te agreseaza, lintea este varianta mai fina a boabelor de fasole ca aroma si textura.


    Lintea o speli intr-o apa si o lasi la inmuiat cateva ore. Cu cat o lasi mai mult, cu atat va fierbe mai usor. Cand boabele s-au umflat suficient, o pui la fiert in apa rece si ii schimbi apa tot cu una rece atunci cand da in clocot.

    Adaugi sarea iar aceasta va fi cantitatea de lichid din care va rezulta ciorba. O lasi sa fiarba cu totul in jur de 30-40 de minute, incerci sa sfarami un bob intre degete si vezi daca-i facuta. Cu 15 minute inainte de a stinge focul adaugi morcovii, ceapa, usturoiul, toate taiate marunt si legumele deshidratate. In ultimele minute adaugi si cimbrul, stingi focul si lasi oala acoperita. Servesti ciorba calda, desi am incercat-o si rece si mie una mi-a placut si asa. Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii (14):

John_, 23/03/2018

Legume deshidratate sau nelipsitul "cub"! Nici pentru spitale nu ar merge dupa cum arata. Daca asta este reteta pentru cea mai banala ciorba de legume, "felicitari"!

(1) (0) Abuz
ildi, 23/03/2018

Arata foarte bine si gustul cred ca este la fel de bun!

(0) (0) Abuz
aurel-lucian, 05/06/2017

O voi incerca,este simpla.De remarcat ca alte gospodine te indruma sa nu o pui la inmuiat,dar,cate case,atatea obiceiuri.

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Foarte delicioasa

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Super reteta!

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Nu arata asa de bine

(0) (0) Abuz
07/11/2013

E super

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Buna.

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Buna rau

(0) (0) Abuz
07/02/2013

Roxana

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba taraneasca de pui
Ciorba taraneasca de pui
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte 6 motive sa consumam linte 6 motive sa consumam linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei