Petitchef

Ciorba de linte

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Ingrediente pentru 4 portii (in functie de cata apa pui):

Preparare

  • Potrivita in vremea Postului sau pentru un regim vegetarian, ciorba de linte o gasesc foarte usoara si placuta ca gust. Un ingredient care nici nu-ti ia simturile pe sus dar nici nu te agreseaza, lintea este varianta mai fina a boabelor de fasole ca aroma si textura.


    Lintea o speli intr-o apa si o lasi la inmuiat cateva ore. Cu cat o lasi mai mult, cu atat va fierbe mai usor. Cand boabele s-au umflat suficient, o pui la fiert in apa rece si ii schimbi apa tot cu una rece atunci cand da in clocot.

    Adaugi sarea iar aceasta va fi cantitatea de lichid din care va rezulta ciorba. O lasi sa fiarba cu totul in jur de 30-40 de minute, incerci sa sfarami un bob intre degete si vezi daca-i facuta. Cu 15 minute inainte de a stinge focul adaugi morcovii, ceapa, usturoiul, toate taiate marunt si legumele deshidratate. In ultimele minute adaugi si cimbrul, stingi focul si lasi oala acoperita. Servesti ciorba calda, desi am incercat-o si rece si mie una mi-a placut si asa. Pofta buna!


Întrebări:




Comentarii (14):

John_, 23/03/2018

Legume deshidratate sau nelipsitul "cub"! Nici pentru spitale nu ar merge dupa cum arata. Daca asta este reteta pentru cea mai banala ciorba de legume, "felicitari"!

(1) (0) Abuz
ildi, 23/03/2018

Arata foarte bine si gustul cred ca este la fel de bun!

(0) (0) Abuz
aurel-lucian, 05/06/2017

O voi incerca,este simpla.De remarcat ca alte gospodine te indruma sa nu o pui la inmuiat,dar,cate case,atatea obiceiuri.

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Foarte delicioasa

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Super reteta!

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Nu arata asa de bine

(0) (0) Abuz
07/11/2013

E super

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Buna.

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Buna rau

(0) (0) Abuz
07/02/2013

Roxana

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte 6 motive sa consumam linte 6 motive sa consumam linte

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează