Petitchef

Mancare de pui sub capac de paine

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un pui

100 g masline negre

o ceapa verde

usturoi-2-3 catei

4-5 rosii

1/2 lingurita boia

1/2 legatura patrunjel verde

3 foi dafin

o cescuta vin alb

sare

piper


pentru capac:

300 g faina

aprox 200 ml apa

2/3 plic drojdie instant

1/2 lingurita sare

o lingura ulei

Preparare

  • Transam puiul, il portionam si spalam bine. Intr-un vas de tuci , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat.
  • Lasam 30 sec. apoi adaugam bucatile de pui. Le lasam pana prind culoare. Adaugam vinul si lasam la foc mic.
  • Cand vinul s-a evaporat adaugam rosiile tocate, sare, piper , foile de dafin si boiaua. A mai pus si putina apa. Adaugam si maslinele, punem capac si lasam la foc mic pt 25 minute.
  • Intre timp ne ocupam de aluat. Punem intr-un bol faina, drojdia si uleiul. Adaugam apa calduta si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
  • Daca e nevoie, adaugam dupa caz inca putina faina sau apa. Oprim focul la mancarea de pui , adaugam patrunjelul si ceapa tocate fin si lasam doua minute sa se racoreasca.
  • Din cele doua linguri de apa si lingura de faina, facem un amestec din care vom lua cu mana si vom unge pe exterior vasul cu mancarea, cam 5 cm, in partea superioara. Asta va constitui lipiciul ce va tine aluatul de vas.
  • Din aluat intindem o foaie destul de subtire cu diametru mai mare decat cel al vasului cu mancare si punem foaia deasupra , presand usor pe exterior .
  • Vom obtine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grija mancarica delicioasa din interior. Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, si lasam pana ce se rumeneste frumos capacul.
  • A facut in vas de tuci dar recomandarea acestei reteta presupunea detinerea unui vas de lut pe care din pacate e nu il a.

Poze

Mancare de pui sub capac de paine, poza 1Mancare de pui sub capac de paine, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Quesadilla cu pui si avocado
Quesadilla cu pui si avocado
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mancare de pui sub capac de paine
Mancare de pui sub capac de paine
5 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati
Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mancare de pui cu legume
Mancare de pui cu legume
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: