Petitchef

Mancare de pui sub capac de paine

Felul principal
5 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Pt capacul de paine:

In plus:

Preparare

  • Intr-un vas de lut, punem la calit in 2-3 linguri de ulei de maline, 1 catel de usturoi necuratat dar zdrobit cu muchia unui cutit. Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana prind culoare.
  • Dupa ce s-au rumenit, adaugam 1 pahar de vin alb iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile , rosiile deshidratate tocate marunt, patrunjelul tocat si foile de dafin,
    Acoperim cu capac si lasam la foc mic cca 30 minute.
  • Din cand in cand, intoarcem puiul de pe o parte pe cealalta. Intre timp, ne ocupam de capacul de paine. Punem intr-un vas faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiule de masline. Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea.
  • In functie de tipul de faina folosit, aluatul poate mai cere putina apa. Adaugati lingura cu lingura pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana. Luam cratita de pe foc si o lasam cateva minute sa se racoreasca.
  • Intr-un vas micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid ca cel de caltite.
  • Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei. Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei cu aluatul fluid, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine. Aluatul fluid are rol de lipici asa ca nu va speriati ca o sa va treziti cu capacul in cratita pentru ca o data bagat la cuptor va creste frumos.
  • Bagam cratita la cuptor, la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute sau pana ce capacul de paine se rumeneste frumos. Daca vreti sa faceti cateva decoratiuni din aluatul ramas, nu le adaugati pe capac decat dupa ce aceasta s-a umflat in cuptor. cand vedeti ca s-a bombat, deschideti usa cuptorului, adaugati decoaratiunile si inchideti repede usa cuptorului.
  • Il prezentati la masa cu tot cu capacelul de paine rumenit pe care il taiati in fata musafirilor. Capacul are un gust absolut delicios asa ca poate fi servit alaturi de mancarica.
  • Putem pregati in acest fel orice tip de carne: vita, porc, miel, oaie, iepure, curcan, vanat.

L Laura Adamache

Poze

Mancare de pui sub capac de paine
Mancare de pui sub capac de paine - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

08/03/2016

Am făcut-o de multe ori, e foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/03/2016

Fara comentarii !

(0) (0) Abuz
04/03/2014

Am sa o fac

(0) (0) Abuz
21/02/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
22/03/2013

Buuuuuuuuuuuuna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează