Petitchef

Pulpe de pui sub capac de paine

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 pulpe mari de pui

300 g rosii

100 g masline fara samburi

1 catel usturoi

1 pahar vin alb

300 g ciuperci champignon

1 ardei iute uscat


2 frunze de dafin

2 linguri ulei de masline


Pt capac (aluat):

150 ml apa

1 lingura ulei de masline

5 g sare

300 g faina

1 plic drojdie uscata

Preparare

  • Punem ingredientele pt aluat, in masina de paine, in ordinea de mai sus si programam pe framantat si dospit.Intr-o tigaie punem la calit in 2 linguri de ulei de masline, 1 catel mare de usturoi necuratat doar zdrobit putin.
  • Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana se rumenesc bine, adaugam 1 pahar de vin albiar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile taiate in felii mari, patrunjelul tocat si foile de dafin.
  • Amestecam totul, oprim flacara si transferam continutul intr-o cratita ce se poate da la cuptor. .Pe planseta de lucru, infainata, intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei.
  • Intr-un bol micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid .Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine.
  • Dam cratita la cuptor, la 180 grade, pentru 30 minute. Lasam cateva minute sa se racoreasca dupa care rupem din capac, scoatem carnita, legume si putin sos, pe farfurie si servim.

Poze

Pulpe de pui sub capac de paine, poza 1Pulpe de pui sub capac de paine, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

07/08/2012

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpe de pui la capac
Pulpe de pui la capac
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pulpe de pui la capac
Pulpe de pui la capac
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pulpe de pui la capac cu legume mediteraniene
Pulpe de pui la capac cu legume mediteraniene
2 porții
1h20m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteBruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!5 motive sa folosim „Oala sub presiune”5 motive sa folosim „Oala sub presiune”

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: