Petitchef

Tort aperitiv de revelion

Desert
10 porții
90 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

pentru blat:

250 g faina,

50 g masline negre tocate,

1 linguta boia de ardei dulce,

1 lingurita condimente uscate

2 catei de usturoi,

20g drojdie,

150 ml apa calduta,

1/2 lingurita zahar,

3 linguri ulei de masline,

1 lingurita sare.


Pentru umplutura:

200 g unt,

500 g branza de vaci,

1 lingura patrunjel verde tocat,

200 g branza telemea,

150 g felii subtiri pastrama de pui,

250 g carnati uscati,

2 ro sii,

150 g felii subtiri salam cu masline,

50 g masline verzi,

3 rosii cherry galbene,

50 branza de oi uscata,

sare.

Preparare

  • Amesteci toate ingredientele de la blat si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi la dospit o ora. Tapetezi o forma de tort unsa cu hartie de copt, pui aluatul intins.
  • Si mai lasi la crescut 20 de minute. Coci timp de 30 de minute, lasi sa se raceasca si il tai in doua.
  • Omogenizezi untul moale cu branza de vaci. Pastrezi 1/4 din ea, iar restul o amesteci cu sare, dupa gust, si patrunjel verde.
  • A pus decat 100 de unt, 100 de cascaval si vreo 3 linguri de smantana, pentru ca nu a avut branza telemea. Si nici patrunjel n-a pus, ca erau destul de multe verdeturi in blat si nici in poza din revista crema de branza nu contine verdeata.
  • Pui jumatate pe primul blat , asezi felii de telemea- eu de cascaval, ungi cu o cantitate mica de crema si pui feliile de pastrama- eu sunca de Praga. Ungi cu crema din nou si asezi a doua jumatate de blat. Il imbraci cu crema de branza si asezi pe laturile tortului felii de carnat taiate subtiri.
    A avut trei feluri de salam uscat, am taiat feliile in doua si le-a suprapus frumos pe marginea tortului. Acoperi cu felii de rosii alternativ cu cele de salam cu masline.
  • A pus inca un rand de sunca de Praga, apoi a ornat cu salam Chorizo si cu cele trei feluri de salam uscat. Acoperi centrul tortului cu masline verzi, cu rosii cherry galbene, taiate felii si cu patrunjel verde. N-a avut masline verzi si nici rosii galbene, dar ampus in centru o tartina cu unt si cu icre rosii si a decorat cu o frunza de patrunjel.
  • Razi branza de oi si o asezi in strat subtire pe o hartie de copt. O introduci la cuptor pana cand capata o forma de grilaj. A avut, n-am facut in schimb am taiat bastonase de ardei verde si rosu si le-am pus printre feliile de salam. Faci cu un pos floricele de branza oprita .

Poze

Tort aperitiv de Revelion, poza 1
Tort aperitiv de Revelion, poza 2
Tort aperitiv de Revelion, poza 3
Tort aperitiv de Revelion, poza 4

Întrebări:




Comentarii (72):

04/03/2015

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/01/2014

Super.....

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
31/12/2013

Imi place este ca aspect de vis,ingenioasa,la gust sant curios cand o sa o facem

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
ionescu, 31/12/2013

Arata excelent cum o fi la gust?

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
31/12/2015

Exprimare neclara, incoerenta....

(0) (0) Abuz
26/09/2014

Delicios astazi il fac si eu !!este ziua sotului meu si vreau sa-i fac ceva deosebit! Multumesc!!

(1) (0) Abuz
20/03/2014

Delicioasa

(1) (0) Abuz
08/02/2014

O să-l încerc. Mulţumesc!

(1) (0) Abuz
17/01/2014

Arata f bine

(1) (0) Abuz
10/01/2014

CRED CA ESTE FFFF BUN!

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tortilla wraps-un aperitiv simplu si rapid
Tortilla wraps-un aperitiv simplu si rapid
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort aperitiv
Tort aperitiv
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort aperitiv a la lissa
Tort aperitiv "a la lissa"
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.