Petitchef

Miel pe gratar, marinat in lamaie, miere si menta

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
carne de miel

1/2 cup (120 ml) ulei de masline

1/2 cup (120 ml) zeama de lamaie

1/2 cup (120 ml) vin

1/4 cup (60 ml) miere

2 linguri de rozmarin proaspat tocat

3 linguri de menta proaspata tocata

4 catei de usturoi tocati

1 lingurita sare

piper dupa gust

Preparare

  • Amestecati uleiul de masline, zeama de lamaie, vinul, mierea, ierburile, usturoiul, sarea si piperul. Mestecati sa se topeasca sarea.
  • Dati fiecare felie prin marinata, asezatile intr-un bol , iar la sfarsit turnati restul de marinata peste.
  • Acoperiti si dati la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte. A rotit carnea dupa cateva ore, cea de sus am pus-o deasupra si invers, sa se marineze in mod egal.
  • Incingeti bine gratarul. Scoateti feliile de carne din marinata, lasati usturoiul si ierburile pe carne si aruncati restul de marinata.
  • Coaceti feliile de miel pe gratarul incins, pe foc mediu, cam 4-5 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc .
  • Pentru Ceapa verde pe gratar, curatati ceapa, presarati cu putina sare si piper si stropiti cu ulei de masline. Coaceti pe gratar la foc mic-mediu pana cand se rumeneste.
  • La sfarsit, ii multumesc sotului care s-a ocupat de gratar, in timp ce eu am pregatit restul .
  • Adaugare ulterioara: reteta a participat la editia din Aprilie a "Cea mai buna reteta a ta" a lui Spicie Foodie.

Poze

Miel pe gratar, marinat in lamaie, miere si menta, poza 1Miel pe gratar, marinat in lamaie, miere si menta, poza 2



Comentarii:

nairdas, 26/06/2019

Mihaela_76 esti "VARZA".
Conform DEX :
1. MARINATĂ, marinate, s.f. Preparat culinar acoperit cu un sos tomat acrit cu oțet (marinată de pește, chifteluțe marinate etc.), alimentele nefiind de fapt marinate în prealabil.
2. MARINÁDĂ s.f. În gastronomie, lichid puternic aromatizat, pe bază de vin, oțet, suc de lămâie sau de limetă, plante aromate sau condimente și puțin ulei, în care se introduce un aliment (carne, mai ales de vânat, pește, legume) pentru a se marina, adică a se frăgezi și a se impregna de aromă înainte de a fi gătit, sau pentru a se conserva. sin. baiț.
Ai scris : "A rotit carnea dupa cateva ore, cea de sus am pus-o deasupra si invers, sa se marineze in mod egal."
Adica, pe cea de sus ai pus-o si mai sus !!!
Nici macar sa traduci reteta n-ai fost capabila. Ai tradus pe Google.
Daca prostia ar provoca dureri, cu siguranta ai suna la 112.

(1) (2) Abuz
18/04/2014

Imi lasa gura apa

(0) (1) Abuz
16/08/2013

Suna bine terbium sa o intercom !!

(1) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi
Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Miel marinat ... la cuptor
Miel marinat ... la cuptor
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Miel la gratar
Miel la gratar
4 porții
40 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarCat de multa miere putem manca in fiecare zi?Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?Cateva idei culinare cu frunze de mentaCateva idei culinare cu frunze de menta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: