Petitchef

Piept de pui marinat cu cartofi copti

Felul principal
2 porții
30 min
80 min
Foarte ușor
Ceva delicios si aromat

Ingrediente

Numarul de porții: 2
Un piept de pui (500-600 g)


Coaja rasa de la o lamaie

Zeama stoarsa de la o lamaie

3 linguri mustar dijon

3 linguri miere

O mana patrunjel

Piper proaspat macinat

Ulei de masline

Sare

Piper

Preparare

  • Spalam bine pieptul si il lasam la scurs pe un prosop de bucatarie.
  • Pregatim marinata: Intr-un bol punem coaja, zeama, mustarul, mierea, piperul si amestecam pana cand compozitia devine ca o pasta. Adaugam puiul in marinata si ungem bine carnea. Punem carnea la frigider timp de 15-20 minute.
  • Intr-o tava cu ulei de masline asezam pieptul iar de jur-imprejur cartofii taiati in bucati mai mici. Lasam la cuptor circa o ora si un sfert timp in care stropim la fiecare 15 minute carnea cu marinata ramasa.
  • Inainte cu 5 minute de a scoate tava din cuptor adaugam patrunjelul taiat marunt deasupra.

Poze

Piept de pui marinat cu cartofi copti, poza 1
Piept de pui marinat cu cartofi copti, poza 2
Piept de pui marinat cu cartofi copti, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de pui la cuptor cu cartofi noi
Piept de pui la cuptor cu cartofi noi
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Piept de pui marinat cu lipie
Piept de pui marinat cu lipie
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.