Petitchef

Miel umplut

Felul principal
6 porții
1 oră
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara

Organele de la un miel intreg

300 g ficat de pasare

4 oua

2 cepe

5 catei mari de usturoi

1 legatura marar verde

1 legatura patrunjel verde

2 legatura ceapa verde

2 legaturi usturoi verde

200 ml vin rosu

1 plic condimente pt miel

1 cub Knor pui

ulei

Tarhon

Rozmarin

Oregano

Sare

Piper

Preparare

  • Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.
  • Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.
  • Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.
  • Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano .
    Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul knor, sare si piper.
  • Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30?, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore.
  • Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20, dupa care mielul este gata.
  • Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel. Asezam bucatile pe un platou pentru servit.
  • A servit alaturi de cartofi copti, dar se poate servi si simplu, ca aperitiv, cu mustar sau hrean.

Poze

Miel umplut, poza 1Miel umplut, poza 2



Comentarii:

14/04/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Foarte bun, felicitari, asa fac si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Miel umplut
Miel umplut
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Miel fiert in jantuit
Miel fiert in jantuit
5 porții
40 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: