Petitchef

Nohutlu pilav (pilaf cu naut)

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 pahare orez

3 pahare apa

1 pahar naut fiert

-1 cub de gaina

2-3 lingurite unt

1 lingurita ulei masline

sare

Preparare

  • Punem untul in cratita si inainte de a se topi complet punem orezul si amestecam bine.Tostam orezul timp de cateva minute,amestecand incontinuu.Adaugam nautul,apoi apa calda sau firbinte,cubul de gaina,sarea si lingurita de ulei
  • .Uleiul va da stralucire orezului,iar tostarea il va face sa stea tane tane cum spun turcii, cate una,adica sa nu se lipeasca bobitete intre ele.Puteti adauga si 1 lingurita de zeama de lamaie,va ajuta orezul sa ramana mai deschis la culoare.
  • Acoperim cu un capac si dam focul la mic.Timpul de coacere depinde exclusiv de tipul orezului,in Turcia se foloseste orez Baldo.Luam de pe foc cat orezul este putin ?al dente? sa zicem , si nu a absorbit chiar toata apa.Nu lasam mult descoperit.
  • Turcii obisnuiesc sa acopere cratita cu hartie absorbanta sau ziar,sau un servet curat,peste care sa puna capacul.
  • Asa a facut si eu,ca intotdeauna cand fac pilav-uri turcesti,e esential sa il lasam la odihnit cel putin 10 minute acoperit cu hartie absorbanta.

Poze

Nohutlu pilav (Pilaf cu naut), poza 1Nohutlu pilav (Pilaf cu naut), poza 2


Video sugerat

YouTube

Comentarii:

21/03/2013

Repede de preparat si ff.buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă Naut prajit
Naut prajit
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Pilaf grecesc
Pilaf grecesc
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

11+1 retete cu naut11+1 retete cu naut

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: