Petitchef

Pachetele tunisiene (brick-uri)

Felul principal
4 porții
15 min
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250-300 g carne de pui tocata sau taiata marunt condimentata cu condimente tunisiene (cumin si 4 epices, in lipsa lor se poate pune chimen si boia de ardei iute)

2 cartofi facuti piure

2 oua fierte tari taiate cubulete

o ceapa tocata marunt sau data prin razatoare

marar tocat marunt

si optional eu mai pun diverse legume(depinde ce am in frigider) fasole verde taiata marunt, fasole boabe, porumb sau mazare

un pachet de foietaje de placinta (din acelea subtiri)

ulei pentru prajit

sare

Preparare

  • Acum 3 ani cand am fost in vacanta in Tunisia am optat pentru safari de o zi, unde am oprit la un restaurant tipic si am servit pranzul. Acesta n-a fost prea sofisticat, insa mi-a placut foarte mult combinatia dintre aceste foietaje umplute numite brick-uri, cus-cusul fierbinte si salata de rosii cu castraveti si ceapa.Din cate am inteles reteta originala este cu carne de ton, insa probabil puiul era mai ieftin si mai putin perisabil pe caldurile de atunci, iar bucatarii l-au preferat.

    Punem intr-un bol cartofii facuti piure, ouale taiate cubulete, mararul, sarea, condimentele, legumele si carnea de pui (care in prealabil am prajit-o in ulei) si amestecam bine. In funcie de gustul fiecaruia mai putem pune in compozitie si putin casacaval (devine mai gras) sau chiar zeama de lamaie (taie din grasime).

    Cu aceasta compozitie umplem patratele de foietaje (eu fac din doua foi pentru a nu se sparge si sa curga), iar la capete udam putin ca sa se lipeasca, este asemanator cu umplerea sarmalelor.

    Le prajim in ulei bine incins, la foc iute pentru a nu trage prea mult ulei. Se scot pe servete de hartie pentru a absoarbe uleiul in exces si se servesc de preferinta cu salata de rosii, castraveti si ceapa (toate taiate cubulete mici, cu otet, sare si putin zahar), cu sos de smantana/iaurt cu mujdei de usturoi sau pentru cine gaseste in magazine cus-cus, fiert, aromatizat cu verdeata si condimentat cu chili.

Întrebări:




Comentarii:

11/04/2012

Foarte bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă French Taco
French Taco
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pachetele cu ficatei de pui
Pachetele cu ficatei de pui
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pachețele de primăvară cu legume
Pachețele de primăvară cu legume
4 porții
1h15m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Pachetele de primavara
Pachetele de primavara
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Vara este momentul perfect pentru cocktail-uri!Vara este momentul perfect pentru cocktail-uri!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: