Petitchef

Paste cu conopida la cuptor/pasta con cavolfiore al forno

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Curatim, spala si rupem in buchetele conopida, apoi o punem in apa sarata si o lasam cca 10 minute din momentul cind incepe sa fiarba, apoi scurgem apa din ea. Intr-o tigaie de prajit rumenim un pic ceapa impreuna cu pancetta. Adaugam deasupra conopida pe care o sfarimam putin cu o furculita si adaugam deasupra un polonic cu apa. O lasam un pic sa fiarba apoi adaugam sare, piperul si amestecam.
  • Intre timp fierbem pastele al dente, pe pachetul meu scria 11 minute, a lasat doar 9 minute. Scurgem apa si rasturnam pastele peste conopida, adaugam cascavalul afumat taiat cuburele, jumatate din cantitatea de besciamella, 80 g de parmezan, piperam un pic apoi amestecam bine ingredientele.
  • Intr-o tava yena am pus citeva linguri de besciamella si am presarat doua linguri de parmezan ras, a rasturnat pasta, a acoperit cu restul de besciamella, parmezanul ramas, am presat pesmetul deasupra si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 15-20 minute, depinde de cuptor si cit de rumenite le vrem.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Paste cu conopida la cuptor/Pasta con cavolfiore al forno, poza 1
Paste cu conopida la cuptor/Pasta con cavolfiore al forno, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

badea_c2016, 14/01/2018

Nu am inteles nimic! Nu mai stim romaneste???

(0) (0) Abuz
21/12/2017

Aveti dreptate domnule John . Nu stiu ce vor sa demonstreze romanii , au uitat sa vorbeasca limba lor ,ne-am ,, modernizat ,, in strainatate !

(1) (0) Abuz
John_, 21/12/2017

Reteta e ca nuca in perete, acum, cu trei zile inainte de Craciun. Apoi marea bucatareasa "danelutza" (gasiti voi rima potrivita), insira ingrediente cu denumiri care mai de care, vrand sa ne arate "vastele " ei cunostinte gastronomice. Mai bine zicea si cipolla piccola si piccolo cavolfiore (in loc de ceapa si conopida "micute") sau pepe nero si biscotto (in loc de piper si pesmet).
In felul acesta intelegea tot omul reteta asta! Apropo, besciamella este un banal sos bechamel, dar "danelutza" (ati gasit rima?) vrea sa impresioneze!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta italiana de Paste
Tarta italiana de Paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Paste cu dovlecei/Conchigliette con zucchine
Paste cu dovlecei/Conchigliette con zucchine
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
6 porții
1 h 15 m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Romanesco – conopida martiana Romanesco – conopida martiana Conopida – „Varza cu studii superioare” Conopida – „Varza cu studii superioare”

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: