Petitchef

Sufleu de conopida

Intotdeauna sufleul, pare ceva greu de facut.
Incercati aceasta reteta care nu da gres niciodata !!!

Antreuri
6 porții
20 min
50 min
Ușor
264 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 4.79 (0.8€/porție)

Preparare

  • Se desface conopida in buchetele si se pun sub jet de apa rece sa se spele bine de toate impuritatile.
    Se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie (de cand incepe apa sa fiarba se lasa 15 minute)
    Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca marunt.

    Intr-o cratita se pune untul in care se va cali ceapa tocata foarte fin.
    Se adauga faina si cana cu lapte amestecand incontinuu, eventual cu un tel, pana se ingroasa ca o smantana.
    Se lasa la racit, apoi se amesteca cu galbenusurile,conopida tocata si cascavalul ras pe razatoarea mica.
    Se condimenteaza cu sare si piper.
    Se adauga si albusurile batute spuma in care se adauga si putina zeama de lamaie.
    Se pune compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina.
    Se lasa la cuptor pentru aprox. 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

    Se serveste dupa 15 minute de cand este scoasa din cuptor.
    Servim cu smantana sau piper negru proaspat macinat.

    Pofta buna!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 264Kcal
  • Carbo: 9.4g
  • Grăsimi: 17.5g
  • Grăsimi sat.: 10.2g
  • Proteine: 13.8g
  • Fibre: 5.8g
  • Zahăr: 7.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (304g)

Rețete inrudite

YouTube
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

      Taboulé de conopida - 100% vegetarian


      Întrebări:




      Comentarii (24):

      platon_n2013
      platon_n2013, 18/01/2015

      MINUNAT

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      14/10/2015

      Eu fac f.des sufleu de conopidă dar cu telemea de oi are un gust mai bun și pun și puțin mărar

      (0) (0) Abuz
      16/06/2015

      Cum să ei 5 linguri unt din pachet mai dați gramaj

      (0) (0) Abuz
      07/02/2015

      Excelenta

      (0) (0) Abuz
      30/01/2015

      Un sufleu bun

      (0) (0) Abuz
      nimeni, 29/01/2015

      Reteta este interesanta, corect preparata. Am un comentariu,la un cuptor incalzit compozitia nu ar trebui sa stea mai mult de 20'.

      (0) (0) Abuz
      covase_a2014
      covase_a2014, 29/01/2015

      Am sa incerc,pare ok

      (0) (0) Abuz
      09/02/2014

      Imi place ca are si ceapa, cred ca e de efect.

      (0) (0) Abuz
      28/01/2014

      Foarte buna !

      (0) (0) Abuz
      29/10/2013

      Grozava

      (0) (0) Abuz

      Sort:     Filtrează:
      • pagina 1 / 3

      Punctează această reţetă:
      Generează alt cod de securitate  = 

      Rețete inrudite

      Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
      Chiftelute din broccoli si conopida
      6 porții
      25 min
      Foarte ușor
      4.9 / 5
      Rețetă Supa de conopida si fistic
      Supa de conopida si fistic
      4 porții
      30 min
      Foarte ușor
      5 / 5
      Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
      Conopida cu maioneza si iaurt
      6 porții
      35 min
      Foarte ușor
      5 / 5
      Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
      Taboulé de conopida - 100% vegetarian
      6 porții
      20 min
      Foarte ușor
      4.5 / 5
      Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
      Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
      4 porții
      45 min
      Foarte ușor
      4.6 / 5
      Rețetă Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
      Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
      6 porții
      35 min
      Foarte ușor
      4.8 / 5

      Articole conexe

      Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Romanesco – conopida martiana Romanesco – conopida martiana Conopida – „Varza cu studii superioare” Conopida – „Varza cu studii superioare”

      Ultimele articole

      Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

      Rețete

      Planificator de meniu
      Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

      De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

      Meniul zilei

      Primirea meniului zilnic
      Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
      Întrebarea zilei
      Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
      Votează