Petitchef

Conopida la cuptor

Felul principal
6 porții
5 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Vasul pe care l-am folosit are dimensiunile 33x22, pentru 4 (enorme) - 6 (decente) portii.


Ingrediente:

1. 900 gr conopida

2. 400 gr smantana 12%

3. 220 gr cascaval

4. 2 oua

5. o legatura mare de ceapa

6. o lingura de parmezan

7. piper, sare,

8. unt pentru uns vasul

9. 2 linguri de pesmet

Preparare

  • Conopida la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe care am invatat sa le gatesc. In timp, am tot zapacit/schimbat/adaugat/ la reteta, pana am nimerit-o sa-mi implineasca doleantele papilelor gustative si am notat-o ca sa ma tin de ea. Asadar, imi permit sa iti dau acest sfat cand este vorba de mancaruri care nu-s complicate si care sunt mai degraba rezultatul unor ingrediente "de-a valma": urmeaza prima data reteta dar apoi incearca sa-i dai nuanta de gust care-ti place tie. La tine in bucatarie, tu esti un mic magician :).


    Conopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba.

    Ceapa o tai marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade.

    Cand conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare, piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale. Aceeasi pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa frumos si o lingura de parmezan ras. Lasi la cuptor 40-45 min sau pana s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) . Pofta buna, se serveste calda!

Poze

Conopida la cuptor, poza 1Conopida la cuptor, poza 2



Comentarii (36):

liciu, 14/10/2018

Nu am pus ceapa si am fiert conopida 5 min

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/12/2017

Gustos yamy yay

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/07/2015

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/03/2015

Excelenta bravo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/02/2015

Foarte buna . Mi se pare si mai buna cu praz , in loc de ceapa, si niste felii de rosii asezate peste primul strat de conopida,sau chiar si deasupra , peste care se presara smantana si cascaval ras. Se mai pot pune si frunze de patrunjel , marar, tocate marunt.
Pofta buna!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
28/01/2014

Este buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/11/2016

Imi place. O fac chiar acum.

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Excelent super buna

(0) (0) Abuz
04/03/2016

E de preferat și brânză în loc de cașcaval ,

(0) (0) Abuz
09/12/2015

Eu in smantana si oua pun si niste branza dulce, iar pesmetul il prajesc un pic, sa devina mai gustos.Este o reteta pentru toate gusturile.O ador.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Conopida cu sunca la cuptor
Conopida cu sunca la cuptor
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Conopida la cuptor
Conopida la cuptor
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Conopida cu smantana la cuptor
Conopida cu smantana la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Conopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”Romanesco – conopida martianaRomanesco – conopida martiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: