Conopida la cuptor
Ingrediente
6
Ingrediente:
Preparare
Preparare5 min
Gătire1 oră
- Conopida la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe care am invatat sa le gatesc. In timp, am tot zapacit/schimbat/adaugat/ la reteta, pana am nimerit-o sa-mi implineasca doleantele papilelor gustative si am notat-o ca sa ma tin de ea. Asadar, imi permit sa iti dau acest sfat cand este vorba de mancaruri care nu-s complicate si care sunt mai degraba rezultatul unor ingrediente "de-a valma": urmeaza prima data reteta dar apoi incearca sa-i dai nuanta de gust care-ti place tie. La tine in bucatarie, tu esti un mic magician :).
Conopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba.
Ceapa o tai marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade.
Cand conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare, piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale. Aceeasi pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa frumos si o lingura de parmezan ras. Lasi la cuptor 40-45 min sau pana s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) . Pofta buna, se serveste calda!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.6/5, 317 voturi 38 comentarii
anonymous
Tytyromania Pune-ti ochelari !!!! acolo sunt pasii 1.2.3. .... ce ai citit tu ????
Reteta e foarte OK
am gătit această rețetă
liciu
Nu am pus ceapa si am fiert conopida 5 min
am gătit această rețetă
anonymous
Gustos yamy yay
am gătit această rețetă
anonymous
Super buna
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta bravo
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna . Mi se pare si mai buna cu praz , in loc de ceapa, si niste felii de rosii asezate peste primul strat de conopida,sau chiar si deasupra , peste care se presara smantana si cascaval ras. Se mai pot pune si frunze de patrunjel , marar, tocate marunt.
Pofta buna!
am gătit această rețetă
anonymous
Este buna
am gătit această rețetă
T
Tytyromania
2400 gr de smantana...3400 gr cascaval.... nici la cantina nu folosesc cantitatile astea...
anonymous
Imi place. O fac chiar acum.
anonymous
Excelent super buna


Punctează această reţetă