Petitchef

Conopida la cuptor

Felul principal
6 porții
5 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

6

Ingrediente:

Preparare

  • Conopida la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe care am invatat sa le gatesc. In timp, am tot zapacit/schimbat/adaugat/ la reteta, pana am nimerit-o sa-mi implineasca doleantele papilelor gustative si am notat-o ca sa ma tin de ea. Asadar, imi permit sa iti dau acest sfat cand este vorba de mancaruri care nu-s complicate si care sunt mai degraba rezultatul unor ingrediente "de-a valma": urmeaza prima data reteta dar apoi incearca sa-i dai nuanta de gust care-ti place tie. La tine in bucatarie, tu esti un mic magician :).


    Conopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba.

    Ceapa o tai marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade.

    Cand conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare, piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale. Aceeasi pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa frumos si o lingura de parmezan ras. Lasi la cuptor 40-45 min sau pana s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) . Pofta buna, se serveste calda!


Poze

Conopida la cuptor
Conopida la cuptor - poza 2

Întrebări:




Comentarii (37):

liciu, 14/10/2018

Nu am pus ceapa si am fiert conopida 5 min

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
12/12/2017

Gustos yamy yay

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/07/2015

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/03/2015

Excelenta bravo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/02/2015

Foarte buna . Mi se pare si mai buna cu praz , in loc de ceapa, si niste felii de rosii asezate peste primul strat de conopida,sau chiar si deasupra , peste care se presara smantana si cascaval ras. Se mai pot pune si frunze de patrunjel , marar, tocate marunt.
Pofta buna!

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
28/01/2014

Este buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Tytyromania, 21/08/2023

2400 gr de smantana...3400 gr cascaval.... nici la cantina nu folosesc cantitatile astea...

(0) (1) Abuz
26/11/2016

Imi place. O fac chiar acum.

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Excelent super buna

(0) (0) Abuz
04/03/2016

E de preferat și brânză în loc de cașcaval ,

(2) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
Conopida cu maioneza si iaurt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Romanesco – conopida martiana Romanesco – conopida martiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează