Petitchef

Peste delicios cu legume

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Ușor
Medicii incurajeaza consumul saptamanal de peste, o sursa bogata de acizi grasi esentiali Omega3, proteine si fier. Restul de vitamine si minerale ti le poti asigura din legume. Cu cat mai multe, cu atat mai bine! Asa ca, un preparat pe baza de peste insotit de o salata bogata este reteta ideala pentru un pranz sau cina sanatoasa si satioasa.

Ingrediente

2

Preparare

  • Etapa 1 - Peste delicios cu legume
    Se taie pestele in bucati mari egale ~4 buc si se pun la marinat pentru 10 minute intr-un bol cu toate ingredientele mentionate mai sus la „Necesar peste”. Se incinge cuptorul pentru 15 minute la 220 C. Se topeste intr-o tigaie untul KOLIBA peste care se adauga bucatile de peste cu toata zeama din marinata, se calesc pana cand zeama dispare aproape in totalitate din tigaie.
    Legumele se spala si se curata dupa care se taie fasii (julienne). Se adauga toate ingredientele (fara salata mixta) intr-o tigaie mare cu ulei de struguri. Se calesc in unt KOLIBA, cu capac pentru ~15 minute pana se inmoaie si zeama se ingroasa.
    Se servesc legumele cu pestele proaspat si garnitura de salata mixta cu susan negru presarat deasupra.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Peste cu legume la cuptor
Peste cu legume la cuptor
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Peste la cuptor cu legume
Peste la cuptor cu legume
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.