Petitchef

Reteta bogracs

Altele
12 porții
15 min
3 ore
Ușor
Reteta Bogracs

Ingrediente

Numarul de porții: 12
1kg carne vita (pulpă sau rasol)

1 kg carne porc (pulpa sau cotlet)

8 bucăți de costiță afumată (8-10)

1 kg de ceapă

1 kg de legume (morcovi, pătrunjel, țelină)

6 roșii

2 ardei iuți (pentru cei care preferă mâncarea picantă)

2 ardei roșii grași

2 ardei verzi

1,5 kg cartofi

600g de untură (600-700g sau 500ml de ulei)

1 tub pasta de gulyaș dulce

1 tub pasta de gulyaș iute

Sare

Piper (boia, delikat, busuioc, rozmarin, cimbru, marar, oregano, pătrunjel, foi de dafin ; cam o lingură rasă din fiecare)


Pentru gălușcuțe :

2 ouă

6 linguri de făină (6_7)

Apă

Sare

Preparare

  • Porționăm întâi carnea.
    Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt.
    Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe sau felii.
    Cartofii se taie cubulețe.
  • Punem în ceaun 9-10 linguri mari de untură (600-700g) și lasăm să se încingă, adăugăm apoi ceapa, ardeii și morcovii și le lăsăm la călit la foc mic 30- 35 de minute.
  • Adăugăm apoi carnea de vită și costița afumată și lăsăm să fiarbă fără să adăugăm apă 15minute (dacă este destul sos de la legume, daca nu adăugăm puțină apă cât să acoperim carnea), apoi adăugăm apă cam de un lat de palmă.
  • Când carnea de vită este fiartă pe jumătate adăugăm carnea de porc și roșiile și lăsăm să fiarbă (fară a adăuga apă) câteva minute(5-10 minute), apoi adăugăm apă lăsând loc pentru cartofi.
  • Se pun condimentele și pasta de gulyaș după gust și se lasă la foc mic aproximativ o oră și jumătate, până când carnea este fiartă.
  • Se adaugă cartofii și se lasă la fiert (cartofii se pot fierbe și separat apoi se pun în ciaun și se mai lasă puțin la fiert cu carnea).
  • La final se pun gălușcuțele și se mai lasă la fiert cam 10 minute.

Poze

Reteta Bogracs, poza 1Reteta Bogracs, poza 2Reteta Bogracs, poza 3Reteta Bogracs, poza 4Reteta Bogracs, poza 5Reteta Bogracs, poza 6Reteta Bogracs, poza 7Reteta Bogracs, poza 8Reteta Bogracs, poza 9Reteta Bogracs, poza 10


Comentarii:

eugen, 19/10/2019

Fac des aceasta reteta , doar ca la condimente mai adaug boabe de coreandru, ienibahar pisate in mojar impreuna cu cimbrisor

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Crisi Rusu, 03/12/2018

Super!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
andreisteffan, 12/07/2018

Imi cer scuze cred ca am copiat de la alta reteta, este vorba despre 100g de untura nu de 600g.

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Cred ca este foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Reteta zilei : lasagna
Reteta zilei : lasagna
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Reteta musaca de vinete - reteta video
Reteta musaca de vinete - reteta video
12 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnatii de Plescoi – preparati dupa o reteta haiduceascaCarnatii de Plescoi – preparati dupa o reteta haiduceascaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: