Petitchef

Peste in sos de rosii cu vin

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg peste

100 g ceapa rosie

100 ml ulei de masline

600 g rosii

70 ml vin alb sec

Putina faina

½ legatura verdeata

50 g pasta concentrat de tomate

Cateva foi de dafin

Boia dulce

Un praf de curry


Piper

Condimente pentru peste

Cateva felii de lamaie

Cativa catei de usturoi

Preparare

  • Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se lasa cateva minute apoi se decojesc.
  • Ceapa taiata rondele sau julien se caleste in ulei incins, se adauga rosiile mixate, foile de dafin si condimentele. Se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga si pasta de tomate..
  • Dupa ce scade si se formeaza un sos mai gros se pun si feliile de lamaie. Se aseaza pestele intr-o tava adanca, se pune usturoiul tocat si deasupra se varsa sosul de rosii.
  • Se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute si spre sfarsit se adauga si vinul. Se serveste cu patrunjel verde si binenteles un pahar de vin alb.

Poze

Peste in sos de rosii cu vin, poza 1
Peste in sos de rosii cu vin, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Peste prajit cu sos de rosii si masline
Peste prajit cu sos de rosii si masline
6 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Peste cu sos de rosii si masline
Peste cu sos de rosii si masline
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Peste cu sos de hrean si rosii
Peste cu sos de hrean si rosii
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.