Petitchef

Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius (450 Fahrenheit). Pestele se curata de solzi, se spala, se sterge si se sareaza si pipereaza (inclusiv inauntru). Inauntrul pestelui se pun ierburile si felii de rosii, se aseaza in tava unsa cu ulei, se mai pune ulei deasupra.
  • In tava se pun restul de felii de rosii si vinul. Feliile de lamaie se aseaza pe peste, si se baga la cuptor 30-40 de minute, pana cand se rumeneste. Intre timp se mai stropeste cu zeama din tava.
  • Servit cu brocoli aburit.Auzit pe cativa: "mie nu-mi place brocoli". "Dar ai mancat vreodata?" Raspunsul: "Nu". Cum stii daca nu iti place ceva daca nu ai incercat niciodata.Prima data cand mancat brocoli s-a parut ca are gust de iarba.
  • Cu timpul a inceput sa imi placa. Conteaza foarte mult cum este gatit, nu trebuie fiert prea mult, trebuie sa fie putin crocant.Brocoli se curata si se taie bucati, nu aruncati cotoarele, sunt foarte bune, chiar mai dulci decat floretii.
  • Cum nu oala de aburi, pun intr-o craticioara cu capac putina apa, cat sa acopere fundul, si cand incepe sa fiarba, adaug brocoli si pun capacul, chiar daca apa nu il acopera. Se lasa putin, cam 5 minute, eu il incerc cu furculita, cand furculita intra usor in el, dar este putina rezistenta.
  • Se scurge apa, se aseaza pe farfurile, un praf de sare si piper, si ingredientul secret: unt topit, cam o lingura, presarat deasupra.


Poze

Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate
Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate - poza 2
Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate - poza 3
Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate - poza 4
Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate - poza 5
Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Virginica, 08/02/2019

Imi place,,

(0) (0) Abuz
20/04/2013

Este super!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vin fiert - petitchef
Vin fiert - petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează