Petitchef

Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

1 cana de vin alb (250 ml)

1 legatura de rozmarin, cimbru si salvie

cateva rosii mici (mi se par mult mai gustoase)

sare, piper, ulei de masline

cateva felii de lamaie

Preparare

  • Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius (450 Fahrenheit). Pestele se curata de solzi, se spala, se sterge si se sareaza si pipereaza (inclusiv inauntru). Inauntrul pestelui se pun ierburile si felii de rosii, se aseaza in tava unsa cu ulei, se mai pune ulei deasupra.
  • In tava se pun restul de felii de rosii si vinul. Feliile de lamaie se aseaza pe peste, si se baga la cuptor 30-40 de minute, pana cand se rumeneste. Intre timp se mai stropeste cu zeama din tava.
  • Servit cu brocoli aburit.Auzit pe cativa: "mie nu-mi place brocoli". "Dar ai mancat vreodata?" Raspunsul: "Nu". Cum stii daca nu iti place ceva daca nu ai incercat niciodata.Prima data cand mancat brocoli s-a parut ca are gust de iarba.
  • Cu timpul a inceput sa imi placa. Conteaza foarte mult cum este gatit, nu trebuie fiert prea mult, trebuie sa fie putin crocant.Brocoli se curata si se taie bucati, nu aruncati cotoarele, sunt foarte bune, chiar mai dulci decat floretii.
  • Cum nu oala de aburi, pun intr-o craticioara cu capac putina apa, cat sa acopere fundul, si cand incepe sa fiarba, adaug brocoli si pun capacul, chiar daca apa nu il acopera. Se lasa putin, cam 5 minute, eu il incerc cu furculita, cand furculita intra usor in el, dar este putina rezistenta.
  • Se scurge apa, se aseaza pe farfurile, un praf de sare si piper, si ingredientul secret: unt topit, cam o lingura, presarat deasupra.

Poze

Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate, poza 1Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate, poza 2Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate, poza 3Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate, poza 4Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate, poza 5Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate, poza 6



Comentarii:

Virginica, 08/02/2019

Imi place,,

(0) (0) Abuz
20/04/2013

Este super!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav cu capere la cuptor
Pastrav cu capere la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor (reteta video)
Pastrav la cuptor (reteta video)
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor cu cartofi taranesti!
Pastrav la cuptor cu cartofi taranesti!
2 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Cum racim corect o sticla de vinCum racim corect o sticla de vinAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simpleAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simple

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: