Petitchef

Friptura cu Sos de Vin si Cafea

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Intr-un vas punem vinul, zaharul, cimbrul, cafeaua, usturoiul si coaja de lamaie si le punem pe foc. Lasam amestecul sa fiarba vreo 10 minute, dupa care lasam sa se raceasca.Pulpa de porc am taiat-o in 4 fasii lungi si mai subtiri, ca sa se patrunda mai repede si sa se marineze mai bine.
  • Cand amestecul de vin si cafea s-a racit, adaugam putina sare si piper turnam aceasta marinata peste carne. Acoperim vasul si dam la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce carnea s-a marinat, o scoatem si pastram lichidul, cu tot ce mai e prin el.
  • Stergem putin carnea, o presaram cu faina si o prajim cateva minute in uleiul incins, doar pana se rumeneste la suprafata.Asezam bucatile de carne in tava, turnam marinata, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute.
  • Dupa acest timp, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam 45 de minute, intorcand din cand in cand carnea. Cand friptura este patrunsa, o scoatem din lichid, pe care il strecuram.
  • Punem sosul obtinut la foc, adaugam amidonul si lasam sa fiarba 10 minute.Servim friptura feliata si stropita cu sosul foarte aromat de la boabele de cafea si de la vin.
  • Ca garnitura noi am optat pentru niste fasole verde, pentru ca cele 300 calorii la 100 de grame ale fripturii sunt suficiente.


Poze

Friptura cu Sos de Vin si Cafea
Friptura cu Sos de Vin si Cafea - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Ani, 05/01/2018

Dimpotriva,sunt convinsa ca ne-am mai"subtiat " gusturile. Imi promit sa o pregătesc curand!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 05/01/2018

Reteta asta s-ar putea sa fie foarte apreciata pe alte meleaguri dar nu la noi. Gusturile romanesti in privinta fripturii nu includ cafeaua, zaharul brun si coaja de lamaie; pentru romani astea sunt ingrediente pentru prajituri nu pentru fripturi.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Amaretti, deliciile italiene perfecte la cafea!
Amaretti, deliciile italiene perfecte la cafea!
6 porții
22 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cafea dalgona
Cafea dalgona
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează