Petitchef

Friptura cu sos de vin si cafea

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1,5 kg pulpa de porc

300 ml vin rosu sec

300 ml vin alb sec

4 linguri boabe de cafea

6-7 catei de usturoi

2 linguri zahar brun

coaja de la o lamaie

2 linguri de faina

1 lingura de amidon

2 linguri ulei

cateva crengute de cimbru

sare, piper

Preparare

  • Intr-un vas punem vinul, zaharul, cimbrul, cafeaua, usturoiul si coaja de lamaie si le punem pe foc. Lasam amestecul sa fiarba vreo 10 minute, dupa care lasam sa se raceasca.Pulpa de porc am taiat-o in 4 fasii lungi si mai subtiri, ca sa se patrunda mai repede si sa se marineze mai bine.
  • Cand amestecul de vin si cafea s-a racit, adaugam putina sare si piper turnam aceasta marinata peste carne. Acoperim vasul si dam la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce carnea s-a marinat, o scoatem si pastram lichidul, cu tot ce mai e prin el.
  • Stergem putin carnea, o presaram cu faina si o prajim cateva minute in uleiul incins, doar pana se rumeneste la suprafata.Asezam bucatile de carne in tava, turnam marinata, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute.
  • Dupa acest timp, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam 45 de minute, intorcand din cand in cand carnea. Cand friptura este patrunsa, o scoatem din lichid, pe care il strecuram.
  • Punem sosul obtinut la foc, adaugam amidonul si lasam sa fiarba 10 minute.Servim friptura feliata si stropita cu sosul foarte aromat de la boabele de cafea si de la vin.
  • Ca garnitura noi am optat pentru niste fasole verde, pentru ca cele 300 calorii la 100 de grame ale fripturii sunt suficiente.

Poze

Friptura cu Sos de Vin si Cafea, poza 1Friptura cu Sos de Vin si Cafea, poza 2



Comentarii:

Ani, 05/01/2018

Dimpotriva,sunt convinsa ca ne-am mai"subtiat " gusturile. Imi promit sa o pregătesc curand!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 05/01/2018

Reteta asta s-ar putea sa fie foarte apreciata pe alte meleaguri dar nu la noi. Gusturile romanesti in privinta fripturii nu includ cafeaua, zaharul brun si coaja de lamaie; pentru romani astea sunt ingrediente pentru prajituri nu pentru fripturi.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de curcan in sos de vin rosu
Friptura de curcan in sos de vin rosu
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de ied in sos de vin
Friptura de ied in sos de vin
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de vin rosu
Friptura de porc cu sos de vin rosu
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: