Petitchef

Rulada din spanac cu crema de brinza mozzarella / spinat-biskuitrolle mit mozzarella

Felul principal
4 porții
45 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

INGREDIENTE-BLAT:

4 albusuri de ou batute spuma cu 1 prinza de sare

4 galbenusuri

300 g spanac congelat tocat marunt, dezghetat si bine scurs

100 g de simtina groasa sau Creme Fraiche

75 g faina

1 lc praf de copt

sare, piper,nucsoara si ceva usturoi granulat


INGREDIENTE-UMPLUTURA:

75 g smintina groasa sau creme fraiche

200 g brinza proaspata bine scursa de ex. Cottage Käse

2 oua fierte tari si taiate bucatele marunte

2 bucati rotunde de mozzarella taiate la fel in cuburi marunte

sare, piper, ceva boia de ardei dulce si usturoi granulat

Preparare

  • Ouale se separa.Galbenusurile se mixeaza cu smintina se adaoga spanacul si condimentele dupa gust.Faina se amesteca cu praful de copt.Albusurile se bat spuma.
  • La amestecul de soanac+ galbenus se adaoja amestecul de faina si jumatate din spuma de albus si se miveaza pina ce faina s-a incorporat cit de cit.
    Se adaoga si restul de albus si din acest moment se amesteca doar cu lingura, in asa fel incit aluatul sa ramina aerat.Se toarna in tava captusita cu hirtie de copt si se coace in cuptorul preincins la 200°C ca 12-15 min.
  • Se scoate si i-se trage blatului imediat hirtia jos.Daca nu merge trasa usot, se umezeste un prosop de pucatarie cu apa rece ,rece si se pune peste hirtie 2-3 min.Dupa care se indeparteaza hirtia de copt.Se lasa la racit pe gratarul de bucatarie.
  • Ingredientele maruntite se amesteca si se mixeaza cu smintina si condimentele dupa gust , dupa care se intinde peste blatul racit si care inainte a fost asezat pe o folie de alumoiniu sau nailin alimentara.
  • Se ruleaza cu grija, usor si destul de strins, in asa fel incit ca blatul sa nu se rupa.
    Blatul este destul de elastic, doar ceva rabdare este necesara.
  • Astfel Rulada din spanac rulata de preferinta in folie de nailon alimentara, se pune la frigider, daca este posibil peste noapte.daca nu cel putin 4 ore.Se serveste linga cu rosii proaspete, salata de rosii.
  • Dupa cum vedeti, facut ceva mai copios, si servit Rulada din Spanac cu Ham & Eggs si salata de rosii.

Poze

RULADA DIN SPANAC CU CREMA DE BRINZA MOZZARELLA / SPINAT-BISKUITROLLE MIT MOZZARELLA, poza 1RULADA DIN SPANAC CU CREMA DE BRINZA MOZZARELLA / SPINAT-BISKUITROLLE MIT MOZZARELLA, poza 2



Comentarii:

08/12/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Rulada colorata cu spanac
Rulada colorata cu spanac
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: