Petitchef

Raci fierti in vin

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
20 buc.raci vii

2 ,5 l apa

1 l vin alb

2 capatani usturoi

jum. lingurita piper boabe

4-5 foi de dafin

piper macinat,cimbru dupa gust

o lingura cu varf sare

cateva fire de patrunjel

2 buc. porumb


4 linguri sare grunjoasa

o lamaie si jumatate

o ceapa

Preparare

  • Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc pana iese apa perfect curata.
  • Cartofii se curata de coaja ,se spala si se pun la fiert intregi sau taiati felii sau cubulete mai grosute . Porumbul se fierbe intreg sau taiat bucati de 2-3 degete.Usturoiul se curata , o parte se pune la fiert,iar o parte se foloseste pentru mujdei ,iar ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.
  • Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie , patrunjelul ,porumbul si cartofii .A fiert cartofii ,porumbul si cateva fire de patrunjel la aparatul de fiert la aburi.
  • In momentul in care cartofii si porumbul sunt gata, se scot si se introduc racii. Racii trebuie sa fie acoperiti in intregime de lichid in momentul fierberii.
  • Se fierb intre 5-10 minute si 15 -20 minute in functie de marimea racilor sau pana capata culoarea rosie .Se servesc cu mujdei alaturi de cartofi fierti si porumb fiert.

Poze

RACI FIERTI IN VIN, poza 1RACI FIERTI IN VIN, poza 2RACI FIERTI IN VIN, poza 3RACI FIERTI IN VIN, poza 4




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Racituri (piftie)
Racituri (piftie)
6 porții
7h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Racitura de cocos
Racitura de cocos
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Racituri (piftie)
Racituri (piftie)
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Cum racim corect o sticla de vinCum racim corect o sticla de vinAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simpleAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simple

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: