Petitchef

Plachie de salau

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pestele spalat si portionat,indulcit cu sare ,se tavaleste pe ambele parti prin faina si se prajeste bine in ulei incins,apoi se scoate si se aseaza intr-un vas de jena sau o tavita.
  • In uleiul in care prajit pestele,calim putin ceapa taiata solzisori(pana devine sticloasa) apoi adaugam usturoiul zdrobit si sucul de rosii,amestecam bine si condimentam dupa gust cu sare,piper si amestecul de condimente.
  • Lasam sa scada putin,ingrosandu-se sosul apoi il stingem cu paharelul de vin alb sec .Mai lasam 2-3 clocote,apoi turnam sosul peste, peste si bagam si foile de dafin si dam totul la cuptor,cca 10 minute decand a inceput sa clocoteasca.Plachia este delicioasa servita fierbinte cu mamaliga calda.

Poze

PLACHIE DE SALAU, poza 1
PLACHIE DE SALAU, poza 2
PLACHIE DE SALAU, poza 3
PLACHIE DE SALAU, poza 4
PLACHIE DE SALAU, poza 5
PLACHIE DE SALAU, poza 6
PLACHIE DE SALAU, poza 7
PLACHIE DE SALAU, poza 8

Întrebări:




Comentarii:

30/12/2014

Super!!!!!

(0) (0) Abuz
23/03/2013

Excelenta din prezentare,am sa o incerc luni ,cand este dezlegare la peste.

(0) (0) Abuz
15/12/2012

Este o reteta excelenta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Plachie de peste la cuptor
Plachie de peste la cuptor
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Plachie de crap taraneasca la cuptor
Plachie de crap taraneasca la cuptor
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Plachie de cod
Plachie de cod
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto Rosu
Pesto Rosu
3 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.