Iarasi am avut chef mai mult de joaca decat de gatit asa ca am pregatit acest preparat cu pui,un sos bechamel cu menta si orez basmati cu seminte de in, o gramada de arome care pana la final s-au dovedit ca s-au imbinat armonios si papilele noastre gustative s-au clulcat iarasi multumite si fericite. Initial nu ma gandisem la ceva complicat dar odata intrata in bucatarie constat ca ar fi chiar o mare provocare pentru mine sa gatesc ceva strict traditional…poate de Craciun…niste sarmale...
Ingrediente
4
Am folosit pentru sos:
Pentru pui:
Pentru garnitura:
Preparare
Sosul: Am pus intr-o tigaie pe foc untul, am adaugat apoi faina si am amestecat bine, nu am lasat faina decat cateva secunde pentru a nu isi schimba culoarea, am adaugat apoi laptele si am amestecat sa nu faca cocoloase, am adaugat la sfrasit sare, piper si nucsoara pentru ca asa am citit eu ca se face sosul bechamel, insa cand am gustat…nu m-a impresionat deloc, mi se parea fad si chiar nu am inteles de ce este atat de renumit sosul asta ca mie…nu imi spunea nimic.
Recunosc si faptul ca gusturile mele nu prea seamana cu cele ale unui om obisnuit, am o gramada de mancaruri (adorate de marea majoritate pe care eu nu le pot manca ca nu imi plac) asa ca nu m-am mirat prea tare sa constat ca nu imi place nici acest sos, dar…daca tot il facusem am zis sa il fac pe gustul meu,asa ca i-am adaugat o mana buna de menta uscata si…a devenit chiar delicios.
Inainte de a-l servi l-am strecurat printr-o sita pentru a elimina eventualele cocoloase si i-am pus deasupra cateva bucatele de unt ca sa nu faca crusta.
Pulpele initial le-am marinat in apa de flori de portocal,sos soia,curry usturoi si fulgii de ardei, apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.
Orezul l-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi l-am amestecat cu cateva seminte de in pentru un aspect mai placut si cu ulei de susan pentru ca ador aroma lui mai ales la orez.
Am servit orezul cu pui si sos, si pentru ca tot intrebam eu ce gust are frunza de ardei iute, am folosit la decor dar am si mancat-o :) delicioasa mi s-a parut, foarte aromata o sa mai folosesc.
Faceti aceeasi greseala; apa de flori de portocal cu curry si sos de soya este un amestec fara rost. Curry si soya acopera orice alt miros. De asemea uleiul de susan are o aroma caracteristica foarte puternica, care acopera alte arome. La sfarsit ati obbtinut ceva care avea miros de ulei de susan si curry, iar gustul de soya acoperea orice alt gust. In loc de pui puteati folosi peste, porc, vita, aproape orice. Cu astfel de condimente obtineti mereu acelasi gust, nimic personalizat. Dar da bine la descriere, impresioneaza pe cei care nu prea au habar de bucatarie. Iar prezentare din forografie de data asta este modesta...In rest este bine. Pofta buna! :)
Pai, Dia dupa ce l-am facut pe asta am constatat ca nu imi place, de aceea i-am si pus menta ca avea un gust fad pt mine inainte :)