Kebab de pui cu sos satay, o călătorie culinară în asia!

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
2 h 1 m

Sunteți gata să călătoriți fără să vă părăsiți bucătăria? Aceste kebab-uri de pui cu sos satay sunt exact ceea ce ai nevoie! Pui fin, marinat într-un amestec de condimente care îți face gura apă doar când te gândești la el, apoi prăjit la perfecțiune :) Și sosul? O mică bombă de aromă cu untul său de arahide, lapte de cocos moale, o atingere de curry roșu pentru a condimenta lucrurile și un strop de lime pentru echilibru. Este cremos, delicios și dă super dependență! Se servește cu puțin orez, câteva alune crocante și puțin coriandru pentru prospețime.


Ingrediente

2

Marinada:

Sos satay:

Acompaniamente și topping-uri (opțional):


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare1 h 30 m
Gătire16 min


Observații

Cum se păstrează sosul satay?
Îl puteți păstra într-un recipient etanș în frigider timp de aproximativ 5 zile. Nu conține ingrediente de origine animală, deci se va păstra mult timp.

Cum păstrez kebab-urile de pui?
Le puteți păstra până la 3 zile în frigider, în folie alimentară sau într-un recipient etanș.

Cu ce pot înlocui puiul?
Îl puteți înlocui cu legume sau tofu pentru o versiune vegetariană, sau cu vită sau pește - totul este posibil!

Ce pot folosi în loc de orez?
Îl puteți înlocui cu tăiței de orez, de exemplu, sau cu quinoa!

Acest fel de mâncare poate fi congelat?
Da, puteți congela kebab-urile gătite, sosul odată gata și chiar orezul! Cu toate acestea, vă recomandăm să folosiți garnituri proaspete și să adăugați coriandrul și alunele tocate chiar înainte de servire!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+