Petitchef

Vinete chinezesti in sos picant

Felul principal
8 porții
15 min
5 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul.

    Curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit.

    Bineinteles ca vinetele vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei.

    Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan.

    Dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse, mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte.

    Dzolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete, mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.

    Sunt foarte bune si gustoase,usor picante.

Rețete inrudite

YouTube

Vinete tempura


Poze

Vinete chinezesti in sos picant
Vinete chinezesti in sos picant - poza 2
Vinete chinezesti in sos picant - poza 3

Întrebări:




Comentarii (11):

13/08/2015

Credeam ca folosesti vinete chinezesti, dar vad ca tot din cele romanesti gatesti!

(0) (1) Abuz
07/03/2015

Mincare buna si mai ales gustoasa. Pofta buna

(0) (0) Abuz
alexandrescu_j2013
alexandrescu_j2013, 07/03/2015

Sunt excelente,puțin grase

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Hmmmmmmmmmmmm bunn

(0) (0) Abuz
15/06/2013

Delicioase

(1) (0) Abuz
10/06/2013

Buuun!!!

(0) (0) Abuz
06/06/2013

Super si usor de facut

(0) (0) Abuz
27/05/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
04/01/2013

Super

(0) (0) Abuz
04/01/2013

Good!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Condimente si sosuri chinezesti esentiale Condimente si sosuri chinezesti esentiale

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează