Petitchef

Pui cu usturoi si ghimbir

Felul principal
2 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
350 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute

4 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)

1 capatana mare de usturoi, cateii decojiti si dati prin razatoare

4 catei de usturoi, curatati si taiati firidoare subtiri

4-5 felii subtiri de ghimbir, taiate firisoare subtiri

5 cm bucata de ghimbir, decojita si data prin - razatoare

2 linguri de vin de orez Shiaoxing (sau vin alb demi-sec si aromat)

sare

1 lingura de zahar brun

1/2 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute

1/2 ardei gras galben, curatat si taiat fasiute

1/2 ardei gras verde, curatat si taiat fasiute

3-4 ardei iuti rosii, uscati (optional)

1 lingura de sos de peste

150 ml fond de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat), sau cat este nevoie

1/2 lingurita de amidon, dizolvat in 2 lingurite de apa

2 cepe verzi, taiate bucatele, pe diagonala

Preparare

  • Se amesteca bine usturoiul ras si ghimbirul ras, impreuna cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.
  • Se incinge bine un wok, pana ce incepe sa fumege. Se adauga uleiul si se lasa sa se incinga bine. Cand uleiul incepe sa sfaraie, se adauga firisoarele de usturoi si de ghimbir si se prajesc 30 de secunde, pana ce se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se pun la scurs, pe prosoape de hartie. Se scurge uleiul din wok, cat sa ramana doar cam 1 lingura.
  • Se incinge din nou uleiul din wok si se adauga ardeii iuti si pasta de usturoi si ghimbir. Se amesteca, la foc iute, pana ce pasta incepe sa-si schimbe culoarea.
  • Se adauga fasiutele de carne si se amesteca bine; se gatesc 3-4 minute, pana ce culoarea lor se schimba si devin opace.
  • Se adauga zahar, vin, sos de peste si fond de pui. Se amesteca bine si se da in clocot. Se micsoreaza flacara cat sa se mentina un ritm de fierbere moderat, se acopera wok-ul si se fierb ingredientele circa 10 minute, pana ce carnea este frageda. Se amesteca ocazional, ca ingredientele sa nu se lipeasca de fundul wok-ului. Se verifica din cand in cand nivelul lichidului si se adauga fond, daca este nevoie. In final, trebuie sa ramana cam 200 ml de lichid.
  • Se adauga ardeii grasi si amidonul dizolvat in apa si se amesteca 2-3 minute, la foc mediu, pana ce lichidul incepe sa se ingroase.
  • Se adauga ceapa verde, se amesteca rapid, se acopera wok-ul si se gateste doar 30 de secunde. Se serveste mancarea imediat, alaturi de orez fiert, ornata cu firisoarele de usturoi si ghimbir prajite.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu sos de rosii si usturoi
Pui cu sos de rosii si usturoi
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu sos de rosii si usturoi
Pui cu sos de rosii si usturoi
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu sos de usturoi
Pui la cuptor cu sos de usturoi
4 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbirSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: