Petitchef

Pui cu usturoi si ghimbir

Felul principal
2 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se amesteca bine usturoiul ras si ghimbirul ras, impreuna cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.
  • Se incinge bine un wok, pana ce incepe sa fumege. Se adauga uleiul si se lasa sa se incinga bine. Cand uleiul incepe sa sfaraie, se adauga firisoarele de usturoi si de ghimbir si se prajesc 30 de secunde, pana ce se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se pun la scurs, pe prosoape de hartie. Se scurge uleiul din wok, cat sa ramana doar cam 1 lingura.
  • Se incinge din nou uleiul din wok si se adauga ardeii iuti si pasta de usturoi si ghimbir. Se amesteca, la foc iute, pana ce pasta incepe sa-si schimbe culoarea.
  • Se adauga fasiutele de carne si se amesteca bine; se gatesc 3-4 minute, pana ce culoarea lor se schimba si devin opace.
  • Se adauga zahar, vin, sos de peste si fond de pui. Se amesteca bine si se da in clocot. Se micsoreaza flacara cat sa se mentina un ritm de fierbere moderat, se acopera wok-ul si se fierb ingredientele circa 10 minute, pana ce carnea este frageda. Se amesteca ocazional, ca ingredientele sa nu se lipeasca de fundul wok-ului. Se verifica din cand in cand nivelul lichidului si se adauga fond, daca este nevoie. In final, trebuie sa ramana cam 200 ml de lichid.
  • Se adauga ardeii grasi si amidonul dizolvat in apa si se amesteca 2-3 minute, la foc mediu, pana ce lichidul incepe sa se ingroase.
  • Se adauga ceapa verde, se amesteca rapid, se acopera wok-ul si se gateste doar 30 de secunde. Se serveste mancarea imediat, alaturi de orez fiert, ornata cu firisoarele de usturoi si ghimbir prajite.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui baschez express la cookeo (multicooker)
Pui baschez express la cookeo (multicooker)
3 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Cateva cuvinte despre … Ghimbir Cateva cuvinte despre … Ghimbir 9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir 9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi! Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează