Petitchef

Tom Yum Goong - supa Thailandeza de creveti, iute-acrisoara

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Taiteii de orez se pun intrun vas unde turnam apa fiarta si le lasam la inmuiat, atata timp cat preparam supa. Curatam crevetii si scoatem vinisoara neagra de pe spatele lor. Se spala bine si se scurg de apa.
  • Punem 1 litru de apa la fiert. Cand a dat in clocot, micsoram flacara aragazului pe foc mic si punem in apa fiarta ghimbirul, lemongrassul, usturoiul, pasta de Tom Yum, sucul de limeta, sosul de peste, rosiile si ardeiul iute. Lasam la fiert la foc mic circa 4-5 minute.
  • Dupa ce trece perioada de fierbere, ar fi bine sa strecuram aceasta supa. Astfel ea ramane limpede, fara ingredientele care au fost puse la fiert. Adaugam in supa astfel obtinuta , laptele de cocos si crevetii. Fierbem 2-3 minute pana crevetii devin rozalii . Imediat dupa asta punem la fiert cubuletele de surimi si ciupercile taiate. Se mai lasa astfel circa 1 minut.
  • Gustati din supa si daca vreti sa mai schimbati gustul in functie de dorintele dvs. gustative, adaugati ori ardei iute, ori zahar, ori suc de limeta.
    Se pun acum in supa, taiteii de orez pregatiti anterior si ceapa verde ca ornament.
  • Sfaturi:
    Daca, faceti o cantitate mai mare de supa in asa fel incat sa o serviti si a doua zi, va sfatuiesc sa nu faceti supa din start cu taitei. Puneti taiteii la incalzit si inmuiat in apa fiarta. Apoi in supa cu putin timp inainte sa o serviti.
  • Procedeul este valabil si pentru creveti, pentru ca acestia prin reincalzire se intaresc si isi pierd din senzatia de moale si savoare. Mai bine puneti supa la incalzit si adaugati crevetii pentru 2 minute pana se fac rozalii.
  • Daca lasati supa cu taiteii in ea peste noapte, s-ar putea sa va treziti a doua zi cu acesti taitei foarte umflati si foarte moi, modificandu-i gustul si aspectul.

Rețete inrudite

YouTube

Tomato burger


Poze

Tom Yum Goong - supa Thailandeza de creveti, iute-acrisoara
Tom Yum Goong - supa Thailandeza de creveti, iute-acrisoara - poza 2
Tom Yum Goong - supa Thailandeza de creveti, iute-acrisoara - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

18/05/2017

Va lipsesc ceva ingrediente esentiale asa ca rezultatul nu poate fi decat o imitatie de Tom Yum Goong.

(0) (0) Abuz
11/11/2013

Rezerve la laptele de cocos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tomato burger
Tomato burger
1 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Retete cu... creveti Retete cu... creveti Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează