Petitchef

Tom yum goong - supa thailandeza de creveti, iute-acrisoara

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g de creveti proaspeti

150 g (1 pachetel) de surimi taiati cubulete

½ pachet de paste de orez care se pun pentru 15 minute in apa fiarta

3 linguri de pasta Tom Yum

1½ linguri de sos de peste

250 ml (1 cutie) de lapte de cocos

200 g de ciuperci pai - o jumatate de borcan , taiati in doua

1 ardei iute rosu, taiat in lung si cu semintele scoase

1 rosie (de aprox 80g) taiata in patru

3-4 catei de usturoi zdrobiti sau taiati grosier

2 fire de lemongrass, zdrobite sau taiate grosier

1 li, sucul de la

zahar brun, in cazul in care se doreste si un gust mai dulceag

2-3 cm de ghimbir proaspat, tocat grosier

2-3 fire de ceapa verde, tocata in bucatele de cca 2 cm

2 creveti tiger, prefierti, curatati, pentru decor

Preparare

  • Taiteii de orez se pun intrun vas unde turnam apa fiarta si le lasam la inmuiat, atata timp cat preparam supa. Curatam crevetii si scoatem vinisoara neagra de pe spatele lor. Se spala bine si se scurg de apa.
  • Punem 1 litru de apa la fiert. Cand a dat in clocot, micsoram flacara aragazului pe foc mic si punem in apa fiarta ghimbirul, lemongrassul, usturoiul, pasta de Tom Yum, sucul de limeta, sosul de peste, rosiile si ardeiul iute. Lasam la fiert la foc mic circa 4-5 minute.
  • Dupa ce trece perioada de fierbere, ar fi bine sa strecuram aceasta supa. Astfel ea ramane limpede, fara ingredientele care au fost puse la fiert. Adaugam in supa astfel obtinuta , laptele de cocos si crevetii. Fierbem 2-3 minute pana crevetii devin rozalii . Imediat dupa asta punem la fiert cubuletele de surimi si ciupercile taiate. Se mai lasa astfel circa 1 minut.
  • Gustati din supa si daca vreti sa mai schimbati gustul in functie de dorintele dvs. gustative, adaugati ori ardei iute, ori zahar, ori suc de limeta.
    Se pun acum in supa, taiteii de orez pregatiti anterior si ceapa verde ca ornament.
  • Sfaturi:
    Daca, faceti o cantitate mai mare de supa in asa fel incat sa o serviti si a doua zi, va sfatuiesc sa nu faceti supa din start cu taitei. Puneti taiteii la incalzit si inmuiat in apa fiarta. Apoi in supa cu putin timp inainte sa o serviti.
  • Procedeul este valabil si pentru creveti, pentru ca acestia prin reincalzire se intaresc si isi pierd din senzatia de moale si savoare. Mai bine puneti supa la incalzit si adaugati crevetii pentru 2 minute pana se fac rozalii.
  • Daca lasati supa cu taiteii in ea peste noapte, s-ar putea sa va treziti a doua zi cu acesti taitei foarte umflati si foarte moi, modificandu-i gustul si aspectul.

Poze

Tom Yum Goong - supa Thailandeza de creveti, iute-acrisoara, poza 1Tom Yum Goong - supa Thailandeza de creveti, iute-acrisoara, poza 2Tom Yum Goong - supa Thailandeza de creveti, iute-acrisoara, poza 3


Comentarii:

18/05/2017

Va lipsesc ceva ingrediente esentiale asa ca rezultatul nu poate fi decat o imitatie de Tom Yum Goong.

(0) (0) Abuz
11/11/2013

Rezerve la laptele de cocos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tomato Burger
Tomato Burger
1 porții
20 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tom yum goong supa de creveti iute-acrisoara
Tom yum goong supa de creveti iute-acrisoara
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tom yum gai (thai hot & sour chicken soup)
Tom yum gai (thai hot & sour chicken soup)
2 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tom kha gai
Tom kha gai
2 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: