Petitchef

Pui in stil florentin

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de pui taiat felii subtiri de 1/2 cm grosime

2-3 linguri ulei de masline

2 linguri de unt

1 cana mica faina, plus 2 linguri

sare si piper

nucsoara macinata

2 legaturi mari de spanac

1 ceapa mica

2-3 catei de usturoi

1/2 cana vin alb (cam 100 ml)

1 cana lapte sau crema (frisca lichida neindulcita) ,aprox 200 ml

patrunjel

Preparare

  • Se pune o oala cu apa la fiert. Spanacul se spala si se curata de codite, se pune in apa fiarta cat sa se inmoaie. Se scurge si se lasa sa se raceasca putin.
  • Se incinge o tigaie cu uleiul de masline si o lingura de unt. Puiul se sareaza si se pipereaza, se da prin faina, se scutura excesul, si se pune la prajit, cate 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste. Se scoate pe o farfurie si se da deoparte.
  • Ceapa si usturoiul se toaca. In aceeasi tigaie in care a fost puiul, se pune restul de o lingura de unt, cand s-a topit se caleste ceapa si usturoiul, pana cand devin traslucente.
  • Intre timp se toaca spanacul scurs de apa, si se pune si el in tigaie, se amesteca si se adauga vinul. Se pune sare, piper, si nucsoara macinata, dupa gust.Se lasa sa fiarba pana cand se evapora lichidul, vrem numai aroma de vin, cam 3-4 minute. Se presara cele 2 linguri de faina, se amesteca sa se incorporeze si se lasa sa se coaca faina 1-2 minute, si se adauga laptele sau crema. Se lasa sa fiarba si laptele putin, se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat.
  • In loc de spanac proaspat, se poate folosi spanac congelat, si se sare peste partea cu fiertul spanacului de la inceput. Spanacul congelat nu trebuie sa aiba alte adaosuri in el, in afara de spanac. Se dezgheata si se scurge de apa.

Poze

Pui in stil florentin, poza 1Pui in stil florentin, poza 2Pui in stil florentin, poza 3Pui in stil florentin, poza 4Pui in stil florentin, poza 5Pui in stil florentin, poza 6Pui in stil florentin, poza 7


Comentarii:

emilia_t2015, 25/06/2019

Ca o cheama sau nu Florentina, bravo ei pentru ca a facut si a impartasit cu noi ceva bun! Si e bun! Asa, cu spanac!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
mihai, 25/06/2019

Unde o fi stilul? Probabil pe bucatareasa o cheama florentina, ca in rest, langa puiul fript se poate pune orice, de la fasole sau cartofi puree, inclusiv spanacul.

(1) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Pui cu ananas, in stil oriental
Pui cu ananas, in stil oriental
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prajit in stil dominican / pica pollo
Pui prajit in stil dominican / pica pollo
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu legume in stil asiatic cu taietei de orez
Pui cu legume in stil asiatic cu taietei de orez
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: