Petitchef

Pui in stil florentin

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune o oala cu apa la fiert. Spanacul se spala si se curata de codite, se pune in apa fiarta cat sa se inmoaie. Se scurge si se lasa sa se raceasca putin.
  • Se incinge o tigaie cu uleiul de masline si o lingura de unt. Puiul se sareaza si se pipereaza, se da prin faina, se scutura excesul, si se pune la prajit, cate 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste. Se scoate pe o farfurie si se da deoparte.
  • Ceapa si usturoiul se toaca. In aceeasi tigaie in care a fost puiul, se pune restul de o lingura de unt, cand s-a topit se caleste ceapa si usturoiul, pana cand devin traslucente.
  • Intre timp se toaca spanacul scurs de apa, si se pune si el in tigaie, se amesteca si se adauga vinul. Se pune sare, piper, si nucsoara macinata, dupa gust.Se lasa sa fiarba pana cand se evapora lichidul, vrem numai aroma de vin, cam 3-4 minute. Se presara cele 2 linguri de faina, se amesteca sa se incorporeze si se lasa sa se coaca faina 1-2 minute, si se adauga laptele sau crema. Se lasa sa fiarba si laptele putin, se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat.
  • In loc de spanac proaspat, se poate folosi spanac congelat, si se sare peste partea cu fiertul spanacului de la inceput. Spanacul congelat nu trebuie sa aiba alte adaosuri in el, in afara de spanac. Se dezgheata si se scurge de apa.


Poze

Pui in stil florentin
Pui in stil florentin - poza 2
Pui in stil florentin - poza 3
Pui in stil florentin - poza 4
Pui in stil florentin - poza 5
Pui in stil florentin - poza 6
Pui in stil florentin - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

emilia_t2015, 25/06/2019

Ca o cheama sau nu Florentina, bravo ei pentru ca a facut si a impartasit cu noi ceva bun! Si e bun! Asa, cu spanac!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
mihai, 25/06/2019

Unde o fi stilul? Probabil pe bucatareasa o cheama florentina, ca in rest, langa puiul fript se poate pune orice, de la fasole sau cartofi puree, inclusiv spanacul.

(1) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ouă în stil turcesc - çilbir
Ouă în stil turcesc - çilbir
2 porții
13 min
Foarte ușor
Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează