Pui la cuptor cu gutui
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Pui la cuptor-petitchef
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Se spala carnea, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Se spala gutuile si se elimina cotoarele cu instrumentul ala special, cu gaura in mijloc . Gutuile se taie in felii transversale, nu prea groase. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
- Intr-o tiagie se incinge 1 lingura unt si uleiul. Se prajeste carnea pe o singura fata, pana ce se rumenesc. Se intorc apoi, si se prajesc si pe partea cealalta.
- Se dau la cuptor, eu in vasul de lut, pe care il ador, pentru cca. 15 minute. Se lasa, acoperit, in cuptor pana cand pregatim sosul si gutuile.
- Se calesc feliile de gutui, in lingura de unt ramasa, timp de 5-8 minute pe ambele fete. Dupa ce se inmoaie, se scot si se pastreaza la cald.
- Se pun la fiert supa de pui si vinul si se inglobeaza smantana; se lasa sa fiarba pana ce sosul isi reduce putin volumul. Se potriveste dupa gust cu sare si piper.
- Se toarna sosul peste carnea din vas, impreuna cu inelele de gutui si se lasa la cuptor, in vasul neacoperit, pentru inca 8-10 minute. Se serveste cu sos, felii de gutui si o garnitura suplimentara de piureu de cartofi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: